אנחנו הכבאים מאוד מחוברים לטבע ולעממיות שלנו, ולא ממש אוהבים לקנות ירקות בסופר. תבינו, אנחנו אנשים של שוק, או לפחות של ירקניות שכונתיות. החבר'ה של הירקנייה שקרובה לתחנה כבר הפכו לחלק קבוע מהשגרה שלנו. אם לצטט את מאיר, הירקן של צפריר – כשאתה חבר של הירקן אתה מסודר, ומקבל את הסחורה הכי גוטה גוטה.

אין תמונה
בשביל ממולאים טובים צריך ירקן טוב

כשהשתתפתי במאסטר שף הם ליוו אותי לכל אורך הדרך, תמיד נשאו ברכה ופרגנו תות, בננה או מלון בעונה. בתמורה הבטחתי להם שיום אחד אני אבשל גם להם משהו, והנה – אחרי שהם ישבו עליי חזק חזק שהם רוצים ממולאים – היום הזה הגיע.

כמו ילד קטן שמקבל שקית מאבא ונשלח למלא אותה באיזה ממתקים שהוא רוצה, ככה שלח אותי מאיר לעבור על כל הבסטה, ולקחת כל מה שאני צריך כדי להרביץ אותה בסיר ממולאים איכותי. את התוצאות תראו מיד. בתמורה קיבלתי מהחבר'ה של הירקות קופסה ענקית של תותים מעולים ומלא כפכופים של אהבה. היה שווה.

המון ירקות ממולאים

המרכיבים:
500 גרם בשר בקר שמן, טחון
3/4 כוס אורז שעבר בישול של 10 דקות וסונן
זר נענע
זר כוסברה
זר בצל ירוק
זר פטרוזיליה
ראש שום מקולף וחתוך לפרוסות
2 גמבות
2 פלפלים חריפים ירוקים, רצוי עבים
שני תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל סגול גדול
חבילת עלי מנגולד
1 בצל שלם
3 עגבניות בשלות
קופסת רסק עגבניות בינונית
שמן זית
2 ביצים
מלח, פלפל, כמון ופפריקה

אופן ההכנה:

1.קוצצים את הנענע, הכוסברה, הבצל הירוק והפטרוזיליה ושמים בקערה גדולה. מוסיפים את הבשר והאורז המבושל.

2.שוברים פנימה את שתי הביצים, מוסיפים 6 שיני שום פרוסות, רבע כוס שמן, מלח, פלפל וכמון ולשים לתערובת אחידה.

3.מכינים את הירקות למילוי: מורידים את הראש של הגמבות ומניחים בצד. מורידים גם לפלפלים החריפים את הראש, או שחותכים אותם לרוחב. מקלפים את תפוחי האדמה וחופרים בהם עם כפית או עם כף פריזאית, עד שנוצרת כיפה. מקלפים את הבצל הסגול, עושים חתך לאורך ומפרידים "דפי בצל" שבתוכם יהיה אפשר לגלגל את המילוי (אם נותנים להם להתרכך קצת במים חמים זה עוזר). מעלי המנגולד מורידים את הגבעולים.

4.ממלאים את כל הירקות בתערובת הבשר והאורז, מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב.

ממולאים של אלקנה - מילוי המנגולד (צילום: אלקנה ביטון)
מגלגלים את עלי המנגולד עם המילוי|צילום: אלקנה ביטון
ממולאים של אלקנה - לפני הבישול (צילום: אלקנה ביטון)
כל הירקות מחכים יפה יפה לרוטב|צילום: אלקנה ביטון

5.קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את העגבניות ומוסיפים. בכלי נפרד מערבבים 5 כפות רסק עגבניות עם שתי כוסות מים חמים, מוסיפים ומתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.

6.מסדרים את הירקות הממולאים בסיר (לי זה לקח שני סירים), יוצקים עליהם את הרוטב ומשקשקים קצת את הסיר.

7. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

8. אוכלים עם הרבה לחם, ומתגאים בחבר הירקן שמסדר לכם גוטה גוטה של ירקות.

ממולאים של אלקנה - סיר ראשון (צילום: אלקנה ביטון)
והנה הרוטב הגיע. בישול נעים!|צילום: אלקנה ביטון
ממולאים של אלקנה - סיר שני (צילום: אלקנה ביטון)
הסיר השני. בישול נעים גם לכם!|צילום: אלקנה ביטון
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות ממולאים
>> בשבוע שעבר טיגנו עם אלקנה כרובית מתובלת
>> ובמטבח של סמדי בומבה הכנו רוגלך מבצק מלאווח