לחמניות עם שוקולד של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
לחמניות מתוקות. השוקולד כבר בפנים|צילום: אלקנה ביטון

לפני כמה חודשים הגיעה אלינו לתחנה אישה נחמדה בשם דפנה. דפנה היא אחות של כבאי המשרת אי שם בחיפה, ומכיוון שקשה לה להגיע לאחיה שבצפון, ובשבילה בלאו הכי כל הכבאים אחים – היא הציפה אותנו בסלסלה מלאה בלחמניות מתוקות. ההשראה שלה הייתה הלחם הממולא בשר, אלא שאצלה הלחמניות היו ממולאות בשוקולד, שתי קוביות מתוקות בכל אחת. אנחנו אימצנו את המתכון, ומאז אנחנו מכינים אותו לפחות פעם בשבועיים לכבאים ולבאי התחנה.

בהזדמנות זו אני רוצה להגיד שוב תודה לדפנה המקסימה, שכל ביס בלחמניות האלה מזכיר לנו את אישיותה החמה והמתוקה.

לחמניות במילוי שוקולד

המרכיבים:
קילו קמח
3 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
2-3 כוסות מים פושרים

למילוי:
שוקולד (איזה שאוהבים)

לציפוי:
כפית קפה נמס
כף סוכר חום
ביצה נוספת להברשה

לחמניות מתוקות - אלקנה לש בצק (צילום: אלקנה ביטון)
אלקנה והבצק. תנו לו בראש|צילום: אלקנה ביטון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים והשמן, ממשיכים ללוש ומוסיפים את המים לאט לאט – עד שמתקבל בצק רך ונעים. יש ללוש טוב טוב לפחות 10 דקות, כדי להפעיל את השמרים.

3. מתפיחים עד להכפלת הנפח. הדרך הכי טובה: לכסות את הקערה בשקית אשפה גדולה ואותה לכסות בשמיכת צמר חמימה. זה ייקח בין 30 ל-45 דקות.

4. לשים שוב את הבצק בחוזקה, ומתפיחים עוד שעה וחצי – שוב, עם השקית והשמיכה. בזמן הזה הוא אמור ממש לגלוש מהכלי.

5. מחממים תנור ל-220 מעלות.

6. קורצים כדורים בגודל של כדור טניס, וטומנים במרכז כל כדור זוג קוביות שוקולד.

7. טורפים בקערה קטנה את הביצה עם הנס קפה, מורחים על הכדורים ובוזקים סוכר חום ושומשום. מסדרים בתבנית עם ניר אפייה.

8. אופים 25-35 דקות. לא להיבהל מההשחמה המהירה של הלחמנייה – זה בגלל הציפוי. האינדיקציה לכך שהלחמנייה מוכנה היא התחתית שלה, שצריכה להיות אפויה יפה.

9. אוכלים טרי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לחמניות במילוי שוקולד
>> בשבוע שעבר הכנו דגים חריפים אש
>> ואילו אינה מצאה מתכון ממש זריז לעוף בגריל
>> ניקול מציגה: טיפים למטבח המושלם