היום אנחנו עם מתכון קל מאין כמוהו, וכרגיל – בריא, מהיר וזול. הפעם ביום השוק לא התאפקנו וקנינו כמויות של שומר, וזו הדרך שלנו להודות לאמא אדמה על כל השפע הטרי והמקסים שהיא מביאה לנו: סיר ענק של שומר עם עוף, שמחמם את הלב ומזכיר לנו שהדברים הקטנים הם אלו שנותנים לנו להרגיש גדולים, ולא סתם גדולים – גדולים ובריאים.

עוף עם שומר, אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
עוף עם שומר. הכל בזכות אמא אדמה|צילום: אלקנה ביטון

עוף עם שומר

המצרכים (4-6 מנות):
קילו שומר טרי, פקעות טריות וריחניות
ראש שום
3 כרעי עוף מחולקות
בצל
צרור כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח
פלפל לבן
כמון
כורכום
פלפל צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1.מחממים מעט שמן בסיר גדול. שוטפים ומייבשים את העוף ומכניסים לטיגון, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים.

2.חותכים את הבצל לרצועות, מקלפים את השום, קוצצים את גבעולי השומר וחותכים את השומר עצמו לרבעים.

3.בסיר שטיגנו בו את העוף מטגנים את הבצל ואת הגבעולים של השומר. מוסיפים את השום ולבסוף את השומר ומערבבים היטב היטב.

4.מערבבים בקערה את התבלינים בשתי כוסות מים רותחים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מניחים מלמעלה את העוף והכוסברה ומבשלים 50 דקות על אש בינונית.

>> בשבוע שעבר עשינו היכרות עם הסופריטו של אלקנה
>> וגם עם השבקייה של סמדי!