בדרך כלל נמנעים אצלנו בתחנה מטיגון, אבל החורף מביא איתו כל מיני דברים – ואיתם החשק למטוגן. באותו יום תכננו בכלל להכין עוף, אבל אז תקף אותנו דחף מטורף לכרובית מטוגנת בציפוי פריך, והחלטנו לזרום איתו. וככה טיילו להם הכבאים ליד הסיר, רק ממתינים שתצא לה גברת כרובית חמה וזהובה, ואז סוחטים קצת לימון והופ - לפה. מעדן מהיר הכנה, שלא מצריך מיומנות מיוחדת וגם עולה מעט כסף. פה בתחנה הוא קיבל 10. ספרו לי איך אצלכם, כי אצלנו לא נשאר פירור. 

כרובית מטוגנת של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
כרובית מטוגנת. פשוט, זול וטעים רצח|צילום: אלקנה ביטון

כרובית מטוגנת בתבלינים

המצרכים:
כרובית שלמה
חצי קילו פירורי לחם זהובים
כפית צ'ילי חריף גרוס גס
כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית אבקת שום
קמח
4 ביצים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1.3 שעות לפני הטיגון מקלפים את העלים מהכרובית ומחלקים אותה לפרחים לא קטנים ולא גדולים. משרים במים ונותנים לכל הלכלוך לצאת.

2.מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הכרובית כ-10 דקות. מוצאים למסננת, שוטפים במים קרים ומייבשים על מגבת.

3.מכינים את תערובת התיבול: שמים בקערה עמוקה את פירורי הלחם וכל התבלינים, ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת אבקה אחידה.

4.בקערה נוספת שמים קמח, ובקערה שלישית שוברים שתי ביצים (אם ייחסר, נוסיף בהדרגה).

5.מחממים שמן בסיר טיגון.

6.טובלים כל פרח כרובית בקמח, מנערים מעט ומעבירים לביצה ומיד לפירורי הלחם המתובלים. מטגנים עד שהכרובית מזהיבה, סוחטים לימון טרי ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כרובית מטוגנת בתבלינים

>> בפעם הקודמת הכנו את הקובה הכורדי של אמא של מאיר
>> ובינתיים אצל סמדי: עוף עם לימון כבוש