הפעם אנחנו הולכים על מתכון פשוט, של כבדים וחזה עוף מוקפצים עם שום ובצל. אצלנו בתחנה זה נחשב אוכל מנחם ומהיר, שאנחנו תמיד שמחים לפגוש על הצלחת. כדי שהמנה תהיה כשרה צריך לפני הכל לצלות את הכבד בתנור, כדי להקיז ממנו את הנוזלים. אני יודע שלא כולם מקפידים על זה, אבל אצלנו זה כלל ברזל. שמירת כשרות היא משהו שמאחד אותנו, שלא לומר מחזיק אותנו. מעצם היותנו כבאים, שמשנים שגרה מרגע לרגע ויכולים בשנייה אחת למצוא את עצמנו בין חיים למוות – מה ישמור עלינו אם לא האמונה.

כבד וחזה עוף של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
כבדים מוקפצים. הכי כיף לזלול עם לחם וקולה|צילום: אלקנה ביטון

כבדים מוקפצים עם חזה עוף

המרכיבים:
קילו כבדים כהים ויפים
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
3 בצלים לבנים בינוניים
5 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל
כמון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור (מי שרוצה) ל-250 מעלות וממתינים. בינתיים פורסים את הבצל לרצועות ואת השום לפרוסות.

2. מחממים מחבת עם כרבע כוס שמן זית ומתחילם לטגן את הבצל. במקביל מסדרים את הכבדים על רשת ומכניסים לתנור ל-5 דקות, עד להקזת הנוזל הדמי מהכבד (כאמור, רק מי שרוצה).

3. כשהבצל מזהיב מוסיפים לו את רצועות העוף, וממשיכים לטגן.

4. מוסיפים את הכבדים ומתבלים. הכבדים יישארו רעננים ועסיסיים, ויקבלו מרקם נימוח.

5. קורעים את הצלחת עם לחם וכוס קולה, או בתוספת של אורז או ספגטי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כבדים מוקפצים עם חזה עוף
>> בפעם הקודמת למדנו להכין את הממולאים של אלקנה
>> ובינתיים אצל סמדי: חמין של מרוקאים