אחרי הדג המרוקאי, היום אנחנו עושים כבוד לעדה הכורדית – מתוך אהבה לחיים כהן, שהוא חבר יקר, וגם לראש המשמרת שלי, מאיר, שאת הקובות של אמא שלו, ג'ורג'יה, אי אפשר להפסיק לאכול. ג'ורג'יה יקרה, תדעי לך שאת השראה לכולנו.

קובה כורדי - מוכן (צילום: אלקנה ביטון)
קובה כורדי. ג'ורג'יה, הכל בזכותך|צילום: אלקנה ביטון

קובה כורדי

המרכיבים:
לקובות:
קילו סולת
200 גרם בורגול
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור
כוס שמן
מים פושרים

למלית:
חצי קילו בשר מס' 2, קפוא או טרי
שני בצלים בינוניים
ראש פטרוזיליה
כף פפריקה מתוקה
מעט מלח

לירקות:
חצי קילו דלעת
3 חצילונים קטנים
חבילת במיה קפואה
חבילת עלי מנגולד
2 בצלים
2 גזרים
1 סלק אדום
2 קישואים
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

למלית:

1.חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ואת הבשר לקוביות בגודל חצי ס"מ. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. שימו לב, הבשר יוציא מלא נוזלים – לא להתרגש אלא פשוט להניח להם להתאדות.

2.מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

קובה כורדי - תערובת הבשר (צילום: אלקנה ביטון)
התערובת למילוי. ממתינה בסבלנות לבצק|צילום: אלקנה ביטון

לקובה:

1.מערבבים את הסולת עם הבורגול, המלח והפלפל, מרק העוף וכוס השמן. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך ואלסטי.

קובה כורדי - ערבוב הסולת (צילום: אלקנה ביטון)
מערבבים את הסולת|צילום: אלקנה ביטון

2.יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור סולת חור, וממלאים במלית הקרה. זה יוצא בערך כפית קטנה של מלית לכל כדור. מרטיבים את הידיים כל הזמן. מסדרים את הקובות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר.

קובה כורדי - כדורי הבצק (צילום: אלקנה ביטון)
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג|צילום: אלקנה ביטון
קובה כורדי - חור בבצק (צילום: אלקנה ביטון)
יוצרים שקע בכל כדור|צילום: אלקנה ביטון
קובה כורדי - מילוי הבצק (צילום: אלקנה ביטון)
ממלאים בכפית מתערובת הבשר|צילום: אלקנה ביטון
קובה כורדי - סגירה (צילום: אלקנה ביטון)
סוגרים ומניחים בצד|צילום: אלקנה ביטון

למרק:

1.חותכים את כל הירקות גס ומניחים בצד.

2.מטגנים את הבצל בסיר ענק (הקובות הולכות לתפוס הרבה מקום), מוסיפים את הירקות ומכסים במים.

3.מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים עוד כחצי שעה.

4.מכניסים את הקובות ואת חבילת הבמיה למרק, ומבשלים כשעה ורבע על אש בינונית.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קובה כורדי
קובה כורדי - הירקות נכנסים לסיר (צילום: אלקנה ביטון)
ירקות - היידה למרק!|צילום: אלקנה ביטון
>> בשבוע שעבר הכנו עם אלקנה שקשוקה חריפה
>> ואביבה ארגנה לנו עוגה מהממת