היום אני חולק אתכם מתכון ישן וטוב מבית הוריי, של מרק חומוס מעט חריף ועשיר בכל טוב. אנחנו בתחנה מוצאים בו מפלט מכל הרעש שסביב, ומרגישים שהוא מאחד אותנו ומנתק אותנו מהעולם. לא רק אנחנו אוכלים ממנו, אלא כל מי שמגיע לתחנה: מתנדבים, ילדי הכבאים וחברים מזדמנים. נסו גם אתם, מבטיח שלא תתאכזבו.

מרק חומוס של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
המרק. עכשיו אנחנו מוגנים|צילום: אלקנה ביטון

מרק חומוס

המרכיבים (15 מנות):
שקית חומוס מבושל וקפוא של סנפרוסט (800 גרם)
בצל גדול
5 שיני שום
200 גרם דלעת
דלורית בינונית אחת
2 גזרים גדולים
זר כוסברה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. קולפים את כל הירקות וחותכים גס.

2. שמים את החומוס ואת כל הירקות בסיר גדול, מוסיפים מים ומבשלים שעה ורבע. בודקים אם הגזר רך – אם לא, ממשיכים לבשל.

3. מוציאים כוס וחצי של גרגרי חומוס מהמרק, ומניחים בצד.

4. מתבלים את המרק וטוחנים בבלנדר ידני (או בלנדר רגיל). אם מתקבל מרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים חמים.

5. מוסיפים את החומוסים ששמרנו בצד, שייתנו טקסטורה מעניינת ויזכירו לנו שבעבר גרו פה מלא מלא חומוסים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק חומוס
 >> בפעם הקודמת הכנו לחמניות ממולאות שוקולד