שקשוקה של אלקנה - החומרים (צילום: אלקנה ביטון)
שקשוקה. ככה זה נראה לפני שמתחילים|צילום: אלקנה ביטון

תשאלו כל אזרח מה הוא חושב שכבאים אוכלים במשמרת – והוא יגיד לכם שקשוקה, סביר להניח עם מרגז, חריפה ברמה שצריך סיוע מכוחות שכנים. אז בטח תשמחו לשמוע שהסטיגמה הזאת נכונה. שקשוקה היא אוכל שמתאים לכבאים: אם מקפיצים אותנו באמצע הארוחה אנחנו לוקחים חצי כיכר לחם, מרוקנים וממלאים בשקשוקה מהצלחת, יחד עם כף חומוס. אפילו אם בזמן שאנחנו מטפלים בשריפה הלחם הזה נשאר באוטו – הוא נשאר טעים אותו הדבר, ואפילו משתבח. כשלא מקפיצים אותנו אנחנו מתנפלים כולנו על השאריות שבסיר, ורבים על כל ניגוב.

מנה משביעה, מגניבה וטעימה טילים, שלא לומר חריפה יופי יופי. לא מתאים? אפשר גם בלי הפלפלים החריפים.

שקשוקה של אלקנה - החומרים (צילום: אלקנה ביטון)
וככה אחרי שמסיימים|צילום: אלקנה ביטון

שקשוקה חריפה

המצרכים:
קופסת עגבניות שרי
שתי עגבניות גדולות בשלות
10 שיני שום
בצל גדול לבן (לא אדום)
שני פלפלים חריפים
גמבה אדומה אחת
3 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח ופלפל
פפריקה מתוקה
מעט כמון
חבילת נקניות מרגז רצוי חריפות
ביצים לפי בחירה וכמות הסועדים

אופן ההכנה:

1.קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לחצאים.

2.מחמים סיר (רצוי סוטאז', כמו של דגים, או סיר יציקה גדול אבל לא גבוה) ומתחילים בטיגון הבצל.

3.מוסיפים את השום, ואז את הגמבה והפלפל החריף. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ועגבניות השרי וחצי כוס מים חמים.

4.מכסים, מבשלים על אש בינונית- גבוהה ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים. לאחר בישול של 25 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את התבלינים ואת הרסק. אם יש הרבה נוזלים – נותנים להם קצת להצטמצם בסיר פתוח.

5.משקיעים את הנקניקיות בתחתית הסיר ומבשלים 10 דקות.

6.מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. מבשלים עם כיסוי 5-7 דקות ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שקשוקה חריפה
 >> בשבוע שעבר הכנו מרק חומוס חורפי
>> ובינתיים אצל אינה: צלי עוף עם חומוס וירקות