אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

השראה מהמלזית: נודלס ברוטב חריף עם קוקוס, עשבי תיבול ופלפלים

אנחנו יודעים שנודלס עם ירקות זו מנה פשוטה, אבל אף פעם זה לא באמת הצליח לנו, עד המתכון הזה: מרכיבים מדויקים שעובדים נהדר ביחד, הוראות הכנה ברורות, ומעל הכל - רוטב מופלא של בזיליקום, צ'ילי וקרם קוקוס

עז תלם | mako אוכל | פורסם 13/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי חבילה (200 גרם) אטריות ביצים

3 כפות שמן

3 שיני שום, קצוצות דק או כתושות

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק (לא חייבים לקלף)

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1 מלפפון בגודל בינוני, חתוך לגפרורים קטנים (אפשר קישוא במקום)

חופן עלי בזיליקום

100 מ"ל קרם קוקוס

1-3 כפות רוטב צ'ילי חריף

מלח או רוטב דגים תאילנדי

חופן קטן נבטים סיניים (נבטי שעועית)

מעט בוטנים קלויים גרוסים (קולים בוטנים או קונים קלויים וטוחנים אותם במעבד מזון)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים בצד.

2 שמים את עלי הבזיליקום בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס ורוטב הצ'ילי וטוחנים אותם למעין שייק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ).

3 מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.

4 מוסיפים את השמן, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 20 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ארומה חזקה.

5 מוסיפים את הפלפל והמלפפון ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהרצועות מתחילות להתרכך אך עדיין פריכות.

6 מוסיפים את השייק הירוק-חריף ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח או רוטב דגים תאילנדי לפי הטעם.

7 מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג בנודלס.

8 מוסיפים את הנבטים ומקפיצים 10 שניות נוספות.

9 טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ'ילי, מלח או רוטב דגים לפי הטעם.

10 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים.

לאתר של עז תלם

>> והנה גם קציצות עוף ברוטב חריף-מתוק, להתעלף מהן
>> סלט חומוס וסלרי? כן, זה עובד