תמונת AVI׃ mako
דג מרוקאי
פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מרוקאים יודעים
ג'קי אזולאי | מאסטר שף
| פורסם 01/11/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 פלפל אדום מתוק
4-5 עגבניות בשלות
ראש שום מפורק לשיניים
1 צרור כוסברה, קצוץ
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
4-5 חתיכות של דג מושט - פילה נקי מעצמות
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
2 מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.
3 מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום.מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.
4 בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
5 טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.