הסופגניות של איציק הראל
"עד היום ניסיתי אינספור מתכוני סופגניות, ושום דבר לא יצא לי מושלם כמו המתכון שלקחתי מאמא שלי. הוא כה פשוט וכה טעים. הרי הוא לפניכם".
המצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גרם חמאה/מרגרינה
2 ביצים
2 חלמונים
80 גרם שמרים טריים (או 2 כפות גדושות שמרים יבשים)
כף שטוחה מלח6 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים
2 כפות קוניאק
כפית תמצית וניל
שמן קנולה לטיגון
למילוי: ריבה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ביחד במיקסר, עד שנוצר בצר חלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת נפח. שוברים את התפיחה (מכניסים אגרוף לבצק), מרדדים לעובי 2 ס"מ, קורצים עיגולים, ומניחים בתבנית להתפחה.
2. ממלאים שמן קנולה בסיר עמוק. כשהבצק תפח כהוגן, מטגנים בכל פעם 2 סופגניות או 3 (תלוי בגודל). להפוך כשמזהיב, ולהוציא מהשמן. לא להיבהל אם הסופגניות הראשונות יוצאות קצת שחומות, השניות יהיו טובות.
3. מפזרים אבקת סוכר, וממלאים בריבה אם רוצים (הסופגנייה טעימה גם בלי). אני ממליץ ללכת על הריבה הכי פשוטה, המלאה צבעי מאכל.
לביבת תירס של איציק הראל
"עד היום, כשאני רעב וממש אין לי כוח להכין אוכל, אני מפנק את עצמי עם לביבה כזו. אני אוהב לאכול את זה בלי שום תוספת, ואפילו אחרי שזה מתקרר".
המצרכים:
1 קופסת שימורי תירס (כמה שיותר רכים ומתוקים)
1 ביצה
3 כפות קמח
קצת מלח ופלפל שחור
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מסננים את התירס ומערבבים עם הביצה, הקמח, המלח והפלפל השחור, עד שנוצרת בלילה (זה אמור להיות דליל, לא סמיך).
2. מטגנים במחבת טפלון עם קצת שמן חם, הופכים, מוציאים ומספיגים בנייר סופג.
תפוחי עץ מטוגנים בבצק של אביבה פיבקו
המצרכים (ל-4 מנות):
150 גרם קמח
קומץ מלח
100 מ"ל חלב
100 מ"ל מים
2 ביצים
1.5 ק"ג תפוח עץ (רצוי חמצמץ)
שמן לטיגון
6 כפות סוכר
2 כפות קינמון
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים.
2. מערבבים בקערה את הקמח, החלב, המים, המלח והחלמונים.
3. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בתנועת קיפול לתוך הבלילה.
4. מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (חורצים עיגול באמצע בשביל להוציא את הגרעינים של התפוח).
5. טובלים כל פרוסת תפוח עץ בבלילה ומטגנים עד להזהבה בשמן עמוק.
6. מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל התפוחים המטוגנים. רצוי לאכול חם.
סופגניות אשל של אלקנה ביטון
המצרכים:
¼ 1 כוסות קמח תופח
1 גביע לבן או אשל
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתייה
ריבה למילוי
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים לסופגניות.
2. מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
3. לוקחים כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת מחליקים לתוך השמן החם. מטגנים את הסופגנייה משני הצדדים.
4. מוציאים את הסופגנייה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
5. מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר. מגישים חם.
צ'ורוס של אינה קראבצקי
המצרכים:
150 מ"ל מים
60 גרם חמאה
240 גרם קמח לחם
קורט מלח
1 ביצה
אבקת סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים, החמאה והמלח ומוסיפים כחצי מכמות הקמח.
2. מערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מורידים מהאש ומוסיפים את שאר הקמח תוך ערבוב.
3. מוסיפים את הביצה.
4. נותנים לבצק לנוח כשעה.
5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה רחבה בצורת פרח, ומזליפים לתוך שמן עמוק וחם.
6. מטגנים כשתי דקות, מוציאים לנייר סופג ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
פסטלים עם בננה של אביב עזר פישלר
מצרכים:
4 בננות בשלות, קשות
1/4 כוס קוקוס
8 דפי סיגר או פילו
מעט קוקוס קלוי או שברי בוטנים, לקישוט
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
50 גרם חמאה מלוחה
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבננות לעיגולים ומערבבים בקערה עם הקוקוס.
2. מקפלים את עלי הסיגר למשולש (ממש כמו פסטל) וממלאים בתערובת הבננות והקוקוס.
3. מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג.
4. להכנת הרוטב: מחממים בסיר את הסוכר והחמאה עד שמתקבל צבע זהוב, ואז מוסיפים בעדינות את חלב הקוקוס (זהירות, התערובת תתחיל לבעבע וכמעט תגלוש, לכן יש להסיר אותה מיד מהאש).
5. מסדרים את הפסטלים על צלחת ושופכים מעט רוטב מעל. אפשר לקשט בקוקוס קלוי או שברי בוטנים.
לביבות בטטה של אדי מזרחי
המצרכים:
4 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות
4 כפות קמח תפוחי אדמה
2 ביצים
כף סויה
מלח ופלפל
חמאה לטיגון
לרוטב:
שני מכלים שמנת חמוצה 12%
5 כפות מיונז
חצי כוס עירית קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים לבלילה חלקה.
2. מוסיפים את הביצים, הקמח, רוטב הסויה, המלח והפלפל, ומערבבים לבלילה חלקה.
3. מעבירים לשק זילוף.
4. מחממים מחבת עם חמאה ומזלפים לביבות בקוטר שישה ס"מ. מזהיבים משני הצדדים.
5. מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים עם הלביבות.