אוכל
צילום׃ עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2

עוגת בננות ושוקולד

עוגת הבננה של מיכל אנסקי, שמבפנים היא לחה ונהדרת ומלמעלה פירורי הקראמבל מתפצפצים בפה כמו עוגיות חמאה

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 13/10/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

כוס סוכר חום

200 גרם חמאה מלוחה רכה

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

4-5 בננות פרוסות

חבילת שוקולד מריר מאיכות מעולה, שבור לחתיכות לא שוות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים קראמבל: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה רכה לקבלת תערובת פירורית. שומרים בצד כוס קטנה מהתערובת.

3 בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.

4 משלבים בין שתי המאסות יחד עם פרוסות הבננה והשוקולד הקצוץ ומעבירים את התערובת לתבנית זכוכית עמידה לחום.

5. מפוררים מלמעלה את הקראמבל ששמרנו בצד.

6 מכניסים לתנור לחצי שעה.