אין תמונה
מבשל ושר. אדר

רפאל אדר נולד בתאריך 3.3.1946, והביטוי "איש אשכולות" מעולם לא התאים לאיש יותר מאשר לו. כבר בשנת 1986 הספיק רפי לביים, לכתוב ולשחק בסרטים לאחר לימודים ארוכים שהתחילו ברומא. עוד לפני כן, ליווה רפי בשנות ה-70 את אריק איינשטיין ושלום חנוך בבימוי קליפים ולאחר מכן אף התחיל להקליט בעצמו כזמר.

את התחום הקולנירי הכיר אדר באמצע שנות ה-80, אז החליט להפוך את התחביב לעסק ולפתוח מסעדה איטלקית בלב תל אביב. "פרונטו", שהוא כיום עדיין אחד מבעליה, נחשבת לאחת המסעדות הבולטות והמצליחות בישראל עד היום.

אין תמונה
קריירה ארוכה בכל העולם. רפי והזמר פאולו קונטה

בנוסף, את עצות הבישול אותן גיבש במהלך העבודה במסעדה ניתן למצוא בספרים "סודות של שפים - הסודות הקטנים של השפים הגדולים" ו-"פרונטו - אוכל, תרבות, אהבה". אך למרות כל ההיסטוריה הזו, עומד כיום רפי אדר מול שאלה קריטית אחרת: מי יהיה המאסטר שף של ישראל?

"מאסטר שף", החל מ-14 באוקטובר

בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף