"לשון היא האיבר הראשון שקולט את הטעמים, אך היא גם שם נרדף לשפה", אמר בעבר רפי אדר בראיון. "זה מה שמוכיח שאנחנו לא אוכלים רק כדי לא להיות רעבים אלא גם משוחחים ומנהלים חיי חברה סביב זה". אך לפחות בישראל, זה לא תמיד היה המצב. כיום, כשבבעלותו מסעדה איטלקית מצליחה יודע רפי להצביע על הנקודה בה הכל השתנה.

"בסוף שנת 1988 המסעדנות עלתה כיתה", הוא נזכר. "העיתונאי רון מיברג אפילו עשה באותה שנה סרט שנקרא 'אינתיפודה' כי לפתע נפתחו מאות מסעדות חדשות שחלקן העלו את הרף. הבעיה היא שהתרבות הלא מגובשת במחוזותינו גרמה לכך שאנשים קפצו מעל הפופיק והחליטו שהם הולכים לפתוח את מסעדת כוכבי מישלן בארץ", מגחך אדר.

"אותי זה נורא הצחיק. טבחים טובים פתחו מסעדות יומרניות וגבו סכומי עתק בלי פרופורציה. זו הייתה טעות, ולראייה - כולם נסגרו אחרי מספר שנים מסוים. אני תמיד הקפדתי להגיש אוכל איכותי אבל לא מיופייף, על מפות בד ובתימחור הוגן".

לסיכום, הניסיון של רפי מראה שכדי לשרוד בשוק המסעדות התובעני בארץ ובעולם מאוד חשוב לשמור על פשטות. גם אם החלום שלכם הוא לייצר את המנות הכי מתוחכמות שניתן להעלות על הדעת, אל תוותרו לרגע על הקשר עם קהל היעד - אחרת פשוט תשארו לבד.

>> ויש גם מתכון: פנה סיציליאנית אמיתית של רפי אדר ו"פרונטו"

מאסטר שף, ימים חמישי ושבת בשעה 21:00

>> בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף

>> כל התכניות של מאסטר שף לצפייה ישירה