הבחירה במרכיב הנכון היא צעד חשוב בדרך למנה מוצלחת. אם אתם מתכננים ארוחה גדולה ובשרית בגמר "מאסטר שף" ביום שבת הקרוב, כדאי שתכירו מספר עקרונות פשוטים שיכולים לחסוך כסף ולהפוך את חווית הבשר לאופטימאלית.
כדי לעזור לכם לעשות את זה, יצאה מיכל אנסקי אל שוק האיכרים ופגשה את נדב מקצביית "מו-ומו" שדואג להגיע בכל בוקר למכור את הנתחים העסיסיים שלו. "גם לבשר יש עונה", מגלה נדב. "עכשיו, למשל, מחירו של הפילה גבוה בהרבה מהרגיל ולכן אנחנו אפילו לא מוכרים אותו".
ומה לגבי הבחירה בין הבשרים הקיימים? "קודם כל, הבשר מתחלק לשני חלקים: בשר לעל האש ובשר לתבלינים", הוא מספר. "מה שמיועד לעל האש אמור להיות מיושן, ולכל בשר יש תקופת יישון אחרת". עבור אלו מבינינו אשר מעריצים את האנטרקוט, מספק נדב מידע חשוב שיכול לעזור בגיוון: "בשר הסינטה זול יותר מפילה או אנטרקוט, ובהכנה נכונה הוא יכול להיות מושלם. קודם כל כדאי חשוב לשים לב לצבע, וכדאי גם לבדוק את המרקם. שאלו את הקצב שלכם על היישון שעבר הבשר, והחליטו בהתאם באיזה נתח לבחור".
>> רוצים לדעת עוד על בשר? בואו לעבור את סדנת הבשר של חינאווי
מאסטר שף, חצי הגמר בחמישי והגמר הגדול בשבת בשעה 21:00
>> בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף
>> כל התכניות של מאסטר שף לצפייה ישירה