אי שם בנגב, באוניברסיטת בן גוריון, יושב איש בשם פרופ' יוסי מזרחי, וממציא לנו פירות. הפעם פגשה אנסקי בשוק האיכרים את אחד התוצרים היותר מבריקים של האיש: קוראים לו מלך המדבר, והוא פרי מתוק מתוק, קצת חמוץ, ועסיסי מאוד מאוד. למעשה, מלך המדבר הוא הכלאה של הפיטאיה (פרי דרום אמריקאי ממשפחת הקקטוסים) וביצי דרקון, שהוא פרי ישראלי למהדרין, גם כן ממשפחת הקקטוסים (צורך מעט מים, נותן הרבה טעם – שווה, לא?).

איך אוכלים את זה?

את מלך המדבר מקלפים כמו סברס (קוטמים את שני הקצוות, וקולפים את המרכז), צבעו סגול בוהק והוא עשיר עשיר בטעם. למיכל הוא הזכיר סברס, אבל גם אנונה, ובעיקר קיווי. צאו, חפשו אותו בשווקים – עכשיו העונה – ושיהיה בתיאבון ובכיף.

 >> בשבוע שעבר הכרנו את תפוחי האדמה המושלמים לפירה