כבר בפרק הראשון, היה ברור שהעונה הזאת של "מאסטר שף" מעלה את הרמה באופן חד משמעי. כשמתמודדי עבר עם שנים של ניסיון במטבחים חוזרים כדי לבשל, זה חייב להיות פנומנלי בכל היבט. לקראת משימת הדחה ראשונה הערב (שני, אחרי החדשות, קשת 12), בחר השופט יובל בן נריה, מרכיבים קשים במיוחד מהעולם שלו, שהמתחרים יצטרכו להרכיב איתם ארוחה שלמה.
אחת המנות שטעמו השופטים, עם מרכיב ייחודי ונדיר, לא הצליחה לקלוע בדיוק לטעמם. "זה הרוטב הכי משונה שאכלתי אי פעם בתוכנית", הכריזה מיכל אנסקי, ובן נריה הוסיף: "יש פה מרירות בלתי אכילה". רותי ברודו, בחרה להפנות את הפוקוס דווקא על מי שבחר את חומר הגלם למשימה: "יש בן אדם אחד שאני מאשימה פה: יובל בן נריה. בניגוד לקמח אורז והדאשי, זה סופר טריקי, גם לי זה היה טריקי".
מי שדווקא לא הצליח להבין לליבם של המתמודדים וציפה ליותר, הוא השופט אבי ביטון: "זה לא טריקי. זה כמו שימוש בזעפרן, אני פעם בחודש נתקל בחומר גלם שאני לא מכיר. פורסים אותו, עושים הערכת מצב, מבינים מה יש לנו בידיים והיה להם מספיק זמן לעשות את זה".
אנסקי, שניסתה לתת את נקודת המבט של הצד השני, הבהירה לחבריה לשולחן שהמצב שם יותר מסובך: "אי אפשר לדעת מה קרה שם. לי זו נראית מנה של הרגע האחרון", אך בן נריה השיב לה: "זו תחרות. טבח לא יכול להוציא מהידיים שלו מנה כזאת".