איפה פגשנו אותו לראשונה: עונה 4
סיים במקום:
התשיעי

מתרגש? איך זה לחזור ל"מאסטר שף"?
"מאוד, זה מרגש לחזור לאולפן הזה, עבר עשור מאז. נכנסתי לפה חובבן, היום אני מהמקצוענים וזו סגירת מעגל מרגשת".

תספר קצת על הימים שאחרי התוכנית.
"בין לילה נהייתי מפורסם, גרתי אז בתל אביב. ממש חוויתי את זה במלוא העוצמה, פתאום כל הסתכלו עליי, זו הרגשה שקשה לתאר אותה. כל בן אדם שני הכיר אותי, ואנשים הרשו לעצמם לדבר איתי בכל מקום כל הזמן. זה היה שוק, במיוחד שהקפדתי גם בתור מפיק להישאר מאחורי הקלעים. פתאום הפכתי לשל כולם, זה היה מוזר, עד שבסוף חזרתי לקיבוץ. היום אני מגיע מהקיבוץ ודווקא זה שאני שם נותן לי את הכוח הזה, כי פה אני סלב הקיבוץ".

מה עבר עלייך מאז? מה עשית?
"המשכתי בעולם ההפקות כמה שנים טובות, ואז התחלתי לצאת עם מי שהפכה לאשתי, שי. היא אמרה לי לנסות לבשל לאנשים, אז בישלתי פעם אחת למשפחה של עשרה אנשים ארוחה ופשוט חזרתי מואר. בשונה מהפקה שאתה עובד חצי שנה על אותו אירוע, פה אתה מקבל פידבק מידי, אתה חי את ההכנות. אני אוהב לעמוד מול האנשים ולספר להם מי אני, להעביר להם את הסיפור שהוביל אותי עד לרגע הכנת האוכל, זה חלק מהחוויה. הטעם נובע מהמון דברים, זו פילוסופיה שלמה. אז אני איש של פרונטליות, שמסתכל לאנשים בעיניים ואומר להם: 'חבר'ה לא למדתי בשום מקום, יש לי עשר שנות לימוד, אבל אני לומד כל החיים שלי וזה מה שאני מבשל לכם'".

יש רגע שאתה זוכר במיוחד מהעונה שהשתתפת?
"אמרו לי כשהודחתי, שאני המתמודד שהודח עם החיוך הכי גדול שהם ראו. פשוט הרגשתי בזמנו שהגעתי למיצוי, הייתי כמעט בכל משימות ההדחה בתוכנית. אז הרגשתי שעשיתי את שלי עם חיוך, והינה עכשיו אני חוזר עם חיוך".

יצא לך לבשל בקייטרינג לאנשים מעניינים?
"אני מתעסק בקייטרינג שהוא אקסקלוסיבי ולא לכל אחד, אבל אנחנו מאוד שומרים על הפרטיות אז אי אפשר לספר. בסוף אני עושה את המקסימום לכולם, לא משנה מי ומאיפה".

אתה מגיע הפעם בגישה שונה? יש כוונה לסגור מעגל ולנצח?
"אני מגיע היום הרבה יותר בטוח, אז הייתי כל כך לחוץ. הייתי ממש חסר ביטחון ועשיתי דברים שלא עשיתי בחיי ונכשלתי בגדול. היום אני מאוד בטוח במטבח שלי או במנות שלי ולהתמודד עם מצבים".

הייתה התלבטות האם לחזור לתחרות או לא?
"האמת שהייתי אפילו אנטי, אבל אשתי דחפה. היא הביאה אותי לאיפה שאני היום, אז נכנסתי לזה ועם תחילת הצילומים התחלתי להתרגש. זה סגירת מעגל, התחלתי פה מפיק, והיום אני שף בחברת קייטרינג, ויש לזה חלק גדול בזה".

מה היו החששות?
"בעבר הגעתי לא מקצועי וראיתי שטויות שעשיתי. אתה מפשל גם, עם חיוך אומנם אבל מפשל. היום אני מגיע מאוד בטוח במטבח שלי, שקט ואני מניח שתהיה לי חוויה מאוד אחרת".

איזה מטבח אתה מתכוון להביא?
"את המטבח שלי שהוא מיקס של כל הדברים. אפשר לאכול אצלי תאילנדי עם טכניקות צרפתיות וטעמים מהקאריביים, הכל ביחד. המטבח שלי הוא שלי ואני לא מגדיר, כמו שאני לא מגדיר בני אדם, אני לא מגדיר אוכל. יש טעים".

מי הכי חשוב לך מבין השופטים שיאהב את המנות שלך?
"יצאתי מתוך עולם הבישול האסייתי ואני אוהב מאוד את יובל בן נריה, גם כי הוא בעברו תלמיד של רושפלד, שהוא הגורו שלי. הרבה דברים שעשיתי התעצבו בזכות דברים שרושפלד אמר לי. מאמין שאכניס דברים שלו למנות שאכין העונה, ואני מקווה שגם יובל יזהה".