העונה הנוכחית של "מאסטר שף" הפגישה בנבחרת החלומות את המתמודדים הגדולים ביותר שהיו בתוכנית לאורך השנים. לאחר שהוכיחו את יכולותיהם והגישו לשופטים מנות מרשימות ומפתיעות, נותרו ארבעה בשלנים שילחמו על המקום בגמר (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12).

אתמול (ו'), עמיחי שרפשטיין ורחל בן אלול התארחו בתוכנית של גלית גוטמן ואילנית לוי וסיפרו על התהליך שעברו מאז הפעם הקודמת שהשתתפו בתוכנית ועל ההתרגשות לקראת הקרב על הכרטיס לגמר, עליו יתמודדו גם חופית סרמילי ומיכל אפשטיין. "מרגש להיות במעמד הזה שוב, זה באמת מורכב. אני לא חושב שאפשר להתכונן לדבר כזה", אמר שרפשטיין והוסיף על הקשיים שהם עלולים לפגוש במעמד: "אי אפשר לדעת מה תהיה המשימה ומה הזמנים שיהיו. לפעמים אתה רוצה לעשות מה שאתה מתכנן, אבל מקבל זמנים לא הגיוניים. אף פעם לא מתרגלים לזה, זה אחד הדברים הכי קשים שיצא לי לעשות ברמת הלחץ והריכוז שנדרש".

מאז העונה השביעית, שרפשטיין העיד על עצמו שעבר תהליך של גדילה והתפתחות. "זה מדהים לראות. אני בטיפול פסיכולוגי מקביל כל הזמן, מתבונן על זה ומנתח", סיפר. "עכשיו אני מרגיש שונה לחלוטין - הרבה יותר ידע, הדברים יותר נינוחים ויש יותר ריכוז. גם אני וגם רחל דומים בבישול שלנו, אנחנו ממציאים הכל וזה נובע מהביטחון שלנו. זה יותר קשה, אבל זה גם היתרון".

בן אלול כבר השיגה את הכרטיס הראשון לגמר, בדרך לשם גם הצליחה להרשים את השופט יובל בן נריה שנתן לה ציון מושלם. "משהו בי תמיד אוהב להיכנס בקיר. בעונה החמישית התמודדתי מול השף יונתן רושפלד, הייתה לי זכות הבחירה לבחור בכל שופט אחר - בחרתי דווקא בו", סיפרה והוסיפה על השופט החדש: "גם הפעם, אני יודעת שיובל בן נריה יודע מה הוא עושה ובחרתי דווקא בו, אבל הוא קטל אותי. נתן לי כוסמת ירוקה כאילו אני רוסייה, לא ידעתי מה לעשות עם זה".

רחל בן אלול (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

כשהציעו לה להצטרף לנבחרת החלומות, בן אלול הודתה שהתלבטה - אל העונה הקודמת היא הגיעה כבשלנית חובבנית והפעם היא הגיעה כבעלת עסקים. "העונה הזאת הרבה יותר מפחידה. בפעם הקודמת באנו כבשלנים של בית, עכשיו צריך לתת תעודות על מה שאת עושה", תיארה את ההבדל בין שתי הופעותיה בתוכנית. "עכשיו יש לנו עסקים, יש דברים שיכולים להרוס גם. כשהתקשרו ואמרו לי לבוא לעונה, אמרתי שאני במצב מצוין והעסקים שלי עומדים".

לאורך העונה הם התמודדו עם משימות קשוחות, כשבחלקן נאלצו לבשל עם חומרי גלם שלא הכירו. "אנחנו באים עם הרבה אומץ. החוכמה היא לקבל חומר גלם שאת לא יודעת מה הוא ולהוציא ממנו את המיטב שלך", אמרה בן אלול ושרפשטיין הסכים: "אנחנו אוהבים את המשחק, אוהבים להסתכן, ללכת על הקצה ולנסות דברים. מבחינתנו אנחנו בלונה פארק".