תחרות הבישול "מאסטר שף" מושכת אליה את הבשלנים הטובים ביותר מכל רחבי הארץ, שמחפשים הכרה ביכולות שלהם והכוונה להמשך הדרך. במשך 11 עונות, השפים הגדולים במדינה שפטו את המנות השונות שהוגשו להם והנחו את הטבחים בתחילת דרכם המקצועית. בשבת (צאת יום כיפור, אחרי החדשות, קשת 12), הם יחזרו לפאנל השופטים ויטעמו את המנות שיוגשו להם בעונה החדשה של התוכנית - עונת נבחרת החלומות.
אחד עשר מתמודדים מהעונות הקודמות שהיו הטובים ביותר, היו מרחק נגיעה מהתואר והשאירו טעם של עוד יחזרו אל המטבח הטלוויזיוני ויתחרו פעם נוספת על תואר המאסטר שף של המדינה. כיום הם בעלי ניסיון בתחומי המזון וההסעדה אבל הצעד הראשון שלהם היה באודישן לתחרות, שם התחברנו אליהם ולסיפור שלהם בפעם הראשונה. חוץ מהאוכל הטעים שהגישו במבחן הגורלי, היו גם רגעים זכורים ששווים צפייה חוזרת רגע לפני פתיחת העונה - החל מוויכוח פוליטי עם אייל שני ועד סיפור על הקייטרינג במסיבות של הראפר פאף דדי.
סמדי בומבה
כבר בפתיחת העונה הראשונה של התוכנית שגרמה לכולנו להיכנס למטבח, נחשפנו לפצצת האנרגיה סמדי בומבה. המתמודדת הוותיקה ביותר הגיעה אל האודישן הראשון בתחרות מלאה בביטחון, תיקנה את השופטים כדי שיקראו לה סמדי בומבה במקום סמדר וסיפרה על הרצון שלה להראות שאפשר להכין אוכל באהבה. היא הגישה מז'וז'ין, מנת סרדינים ממולאים אותם תיארה כ"נשואים" כי זו משמעות המילה במרוקאית. "השופטים ילקקו את האצבעות, אני אהיה המאסטר שף של המדינה", הצהירה באודישן. את העונה סמדי בומבה סיימה במקום השלישי, מאז ביססה את עצמה בתחומי ההסעדה וכעת היא חוזרת בנבחרת החלומות במטרה לזכות בתואר לו היא מחכה מאז 2010.
איתן סלומון
אחד האודישנים הבולטים מהעונה הרביעית היה של מפיק האירועים איתן סלומון. אל התוכנית הוא הגיע לאחר שבילה מספר שנים בארצות הברית, שם הפיק אירועים עם השמות הגדולים ביותר: "מה שהלך שם היה הזוי לחלוטין. פאף דדי הגיע עם קייטרינג משלו והכל בחורות בלי סוף", סיפר. לאודישן הוא הגיע לצד אחותו שנבחנה אחריו ואמר שזו ההזדמנות שלהם לקבוע מי יותר טוב. סלומון התמודד עם משימת סנדוויץ' והרשים את השופטים עם מנה שקרא לה על שמו. לאחר שהכניסו אותו להמשך האודישן, הגיש להם רצועות סטייק בקר ברוטב שמנת ובייקון על ממליגה שפיצלו את הפאנל. השף יונתן רושפלד טען שהאוכל בסדר אבל לא מספיק טוב ושהוא לא רואה המשך גדול עבור סלומון. שאר השופטים הסכימו שקיים פוטנציאל והעבירו אותו לשלב הבא. כעת הוא חוזר לתוכנית בשביל להוכיח שהוא מימש את יכולותיו.
רוי ורסנו
בשנת 2012 התמכרנו לעונה מתוקה במיוחד של "מאסטר שף" - עונת הילדים, בה המתמודדים היו בגילאים 8 עד 14. כך קרה שכבר בגיל 13 וחצי, הכרנו את הטבח הצעיר רוי ורסנו שנכנס לנו ללב. "הייתי בוחר להיות בשר אנטריקוט. צריך לאהוב בשר כדי לאכול את זה, יש לו טעם מיוחד וקשה ללעוס אותו", אמר בהיכרות לקראת האודישן שלו. ורסנו סיים את התחרות במקום השישי, מאז גדל ואפילו עבד לצד השף יונתן רושפלד ששפט אותו. אין פלא שהשף המבטיח קיבל מקום בנבחרת החלומות, והוא הולך להראות העונה כמה הוא התפתח מאז ההופעה הקודמת שלו על המסך.
רחל בן אלול
אחת מהמתמודדות המרגשות שהיו בתוכנית חוזרת לאיחוד מלהיב. בן אלול סיימה במקום השני בגמר של העונה החמישית, כשהדרך אליו התחילה באודישן נוגע ללב. הירושלמית הגישה תחילה "סושי לא קלאסי" שכלל עריסה ולימון כבוש, מנה שהרשימה את השופטים שהכניסו אותה להמשך האודישן. שם שיתפה על ההתמודדות שלה עם מחלה קשה, הקושי שמנע ממנה להביא ילדים והרצון להוכיח את עצמה כעת: "פספסתי הרבה דברים בחיים. אני רוצה שידעו מה יש לי להציע". בחלק השני הגישה טוריחאס, לחם ספרדי חרוך עם עגבניות, חובזה, ביצה עלומה ויוגורט. המנה הזאת, והדרך הייחודית שבה הכינה אותה, הדהימה את השפים - ובמיוחד את חיים כהן: "זה כמו ציור, זה בדיוק כמו המקום של הבית. אני לא יכול לעזוב אותך, הרבה זמן שלא התרגשתי ככה ב'מאסטר שף'", אמר וחיבק אותה. בן אלול הפכה לשם דבר בזירה הקולינרית בירושלים ועכשיו היא מצטרפת לנבחרת החלומות ותרגש את השופטים פעם נוספת.
מיכל אפשטיין
כדורסלנית נבחרת ישראל לשעבר הגיעה ל"מאסטר שף" והרשימה את השופטים עם ביצועי בישול לא פחות מלהיבים מהביצועים שלה על הפרקט. באחת מהמשימות בעונה החמישית, הגישה עוגת גבינה אפויה עם גנאש שוקולד ופירות יער, אותה הקדישה לבת הזוג שלה: "אני לא בן אדם קיטשי, אבל אני מרגישה שציירתי את החיים שלנו על הצלחת", אמרה בהתרגשות. השופטים לא נשארו אדישים למנה הרומנטית והחמיאו: "פגז, זאת מנת חיזור נורא יפה ומקצועית. הביסקוויטים קלויים טוב והיחס בין שמנת חמוצה לבין גבינה מדויק. זאת העבודה הכי טובה היום", אמר יונתן רושפלד לפני שהמשיך לאכול מהעוגה. מיכל אנסקי טעמה ממה שנשאר והוסיפה לשבחים: "זה נפלא וחלק. יוצר בפה תאוות בשרים מתוקה".
יהוידע ניזרי
היישר מההתנחלות, ניזרי הגיע אל המטבח של "מאסטר שף". באודישן מרתק, הוא מצא את עצמו מנהל דיון פוליטי, הסביר על החיים ביישובים אותם תיאר כ"אדמת אבותינו" ושיתף על החוויה הקשה שעבר כשפינו אותו מביתו: "גירשו אותי, הרגשתי שמחללים אותי. זה כאב עז שאני אסחוב לנצח". על מנת להתקבל לעונה השביעית, הוא ערך סעודת שבת באולפן והגיש עוף עם דלורית, קינמון ועשבי תיבול, עם קוסקוס, חלות ויין מהיקב שבבעלותו. כחלק מהארוחה, השופטים הזמינו את משפחתו של ניזרי להצטרף ושרו שירי שבת עם שמונת ילדיו - והנכד שבדרך. ניזרי חוזר אל המטבח המדובר ביותר במדינה - עם טעמים של ארץ ישראל, דיונים מסעירים ועוד כמה נכדים.
עמיחי שרפשטיין
הטבח הססגוני ממעגן מיכאל הגיע לאודישן והסעיר את הפאנל. בזמן שהכין קציצות דגים ובמיה מוקפצת על קרם עגבניות מעודן, סיפר על עבודתו כמעביר סדנאות להתפתחות ותקשורת מינית. "יש קשר ישיר בין מין לאוכל, זה אותו אזור במוח. אני יכול לראות אותך אוכלת ולאבחן מה יקרה איתך אחר כך בחדר המיטות", אמר לשופטת מיכל אנסקי שאמרה לו לאחר שהעבירה אותו לשלב הבא: "תצטרך להוכיח את עצמך פי אלף כי לקחת על עצמך בגדי טווס, בגדי שף בצבע ירוק זוהר עם פייטים ואורות. תוכיח שאתה ראוי ושאתה לא רק נצנצים". השף אייל שני היה נסער לאורך האודישן: "איזה פשטנות, מה אתה יודע על אוכל סקסי? אני רוצה לדעת האם הוא מניירה או האם הוא אמיתי", אמר והוסיף בחיוך בסיום: "בא לי להרוג אותך, זאת שרלטנות ללא גבולות". שרפשטיין הוכיח את עצמו באותה עונה כשסיים במקום השני, ועכשיו הוא חוזר עם האקססוריז האייקונים במטרה להטריף את השופטים פעם נוספת.
אלברט איפראימוב
המטבח הקווקזי השתלט על התוכנית כשאיפראימוב הגיע והגיש את המנות שלו. "תמיד רציתי לבשל, אבל אצלנו גברים לא נמצאים במטבח", סיפר על הקושי בין רצונותיו לבין מנהגי העדה. "כשאתה אוהב משהו, צריך לשים את העקרונות בצד". אל האודישן הוא הגיע כדי להגשים את החלום והכין כיסונים קווקזיים ממולאים בבשר בצורה שהרשימה את השופטים שקמו ממקומם וצפו בו מקרוב. "אתה כובש את הלב, לא רואים בכל יום מלאכת יד כזאת", התרגש חיים כהן ומיכל אנסקי כבר דמיינה תסריט לסרט על סיפורו. אשתו של איפראימוב אמרה אז שתגיע לצילומים אם הוא יעפיל לגמר, אבל את העונה השמינית הוא סיים במקום השמיני. הפעם הוא מצטרף אל נבחרת החלומות עם מטרה ברורה - להגיע לגמר בעזרת המטבח הקווקזי לעיניי אשתו.
פרח רסלאן
חוץ ממנה שהרשימה את השופטים, האודישן היה מרגש במיוחד בזכות הסיפור המשפחתי של המתמודדת. רסלאן סיפרה בדמעות על כך שהיא בת למשפחה לבנונית מוסלמית שעלתה לארץ לאחר שאביה שירת בצבא דרום לבנון ועזר לישראל במלחמה. "יצאנו בתור בוגדים, אבא נפצע קשה ממטען חבלה ששלחו לו", שיתפה. המעבר לישראל לא היה קל עבורה, אבל היא התמודדה עם הקשיים: "לימדתי את עצמי לקרוא ולכתוב, סיימתי מצטיינת בלימודים". דבר נוסף שלימדה את עצמה היה לבשל, אחרי שבילדותה "הגישה" תוכנית בישול במרפסת של ההורים והחלון מהסלון היה כמו המסך שלה. אל האודישן היא הגיעה כדי להגשים את החלום הזה והגישה פראקה, קציצת בשר נא ובורגול, שהשיגה לה את הכרטיס לנבחרת.
ליאור אוחיון
המתמודדת הגיעה לאודישן ולפני שהספיקה להלהיב את השופטים מהבישולים שלה, הם הופתעו מכך שהיא רווקה. "עם האכזבות שחוויתי והדברים שעברתי, נהייתי מאוד בררנית", אמרה אוחיון. "דמיינתי שהאהבה מנצחת אבל היא לא. אני עדיין אופטימית". באותה תקופה למדה עיצוב ופתחה מותג בגדי ים אותם עיצבה ותפרה, אבל הבישול בער בה והיא בחרה להתעמק גם בתחום הזה. "אני שמה בבישול שלי קצת מכל מקום שהייתי וקצת מכל דבר שחוויתי", סיפרה בזמן שהכינה את מנת האודישן שלה - פילה קוד על קרם ארטישוק ירושלמי עם טורטליני שאלוט. "להביא צלחת כזאת ולשים לידה את הפרחים האלה, את חושבת על כל הפרטים", אמר חיים כהן שהתרשם מעיצוב ההגשה של אוחיון. השילוב החזק בין עולמות העיצוב לעולמות הבישול שהציגה אוחיון היה נראה טעים ויפה, ואין ספק שהוא יפתיע אותו גם בנבחרת החלומות.
חופית סרמילי
המתמודדת מהעונה התשיעית רק נראתה רגועה ושקטה, אבל העידה על עצמה שהיא מאוד תחרותית ומלאה בלהבות וטירוף - ועם תכונות כאלו הגיעה אל המקום השני בגמר. הדרך לשם התחילה באודישן, שם סרמילי שיתפה כיצד נכנסה לעולמות הבישול: "היה לי חיידק בקיבה, הייתי צריכה לבשל לעצמי אוכל בריא. הרגשתי חיבור, זו התרפיה הכי טובה בחיים", אמרה. המנה שהגישה הייתה עגבנייה צלויה במרק עגבניות שרי צהובות, ריקוטה ביתית ופסטו כוסברה בזיליקום מוגש עם קובנה. "זה היה נפלא, את אוהבת פשטות ודיוק", התרשמה מיכל אנסקי, על כך הוסיף אייל שני שיודע דבר או שניים על עגבניות: "יש לך נטייה לטהור ולא לפשטות. את מאוד מעניינת, כשאלוהים המציא את 'מאסטר שף' הוא חשב עלייך". האם אלוהים חשב עליה גם כשהמציא את נבחרת החלומות?