כל מי שאוהב מזון ומבין קצת בענף המסעדנות בארץ, מכיר את המסעדות של השף יובל בן נריה. הוא בעליה של מסעדת ''a'' שמגישה אוכל אסייתי מינימליסטי, מסעדת "טאיזו", של מאכלי רחוב מדרום-מזרח אסיה וקפה "טאיזו", בה תרם את כל מה שהיה באפשרותו למאמץ המלחמתי ואפילו פתח סניף כשר - צעד שהפתיע אפילו אותו. הוא מצטרף לפאנל השופטים בעונה החדשה של "מאסטר שף" נבחרת החלומות (מתחילים בשבת, אחרי החדשות, קשת 12). בריאיון רגע לפני, הוא מספר על השופט שהוא הולך להיות וההתמודדות האישית שלו במהלך המלחמה. 

איך התחושות לקראת העונה החדשה?
"זה מעניין. גם מבחינת מי יתחרה ומי יהיה הכי טוב, וגם איך אתפקד בתוך הדבר הזה בפעם הראשונה. אני לא נקשר לאנשים בדרך כלל אז יש פה הרבה מאוד סימני שאלה. זה גם קצת מרגש, כי אני היחיד מבין השופטים שלא הופיע בתוכניות אבל קיבלו אותי מאוד יפה. בסוף זאת תחרות בישול, ובזה יש לי מושג, אז זה מפצה".

כשמגיע שופט חדש לתוכנית כזאת, זה תמיד מרתק לראות מה הוא מביא לפאנל וכיצד האווירה משתנה בנוכחותו,. עוד מעניין לראות את הכימיה שלו עם המתמודדים - האם הוא יהיה קשוח או דווקא מכיל ומקבל? "צברתי הרבה מאוד ידע בחיי, הסתובבתי בהרבה מקומות בעולם וחקרתי הרבה מאוד תרבויות,  הייתי ביפן ובדרום אמריקה עשרות פעמים. אני מכיר הרבה מאוד טכניקות, ואני חושב שאביא את הצד המקצועי, ששופט אולי קצת לחומרה", מספר על עצמו בן נריה.

"הסיפורים באופן אישי פחות מעניינים אותי. אני מסתכל על מה המנה הזאת הייתה אמורה להביע, ואם היא לא הצליחה אז אגיד מה שאני חושב. לא רק שהם באים עם ניסיון, רובם הגדול גם עוסק בתחום באופן מקצועי, לכן גם יצופה מהם להכין את המנות באופן מקצועי, ומה שלא יהיה טוב -  בהחלט ישפט לחומרה. הציפייה היא שכל האוכל בעונה הזאת יהיה טעים, וטעים מאוד".


מה לדעתך הופך מנה לחוויה בלתי נשכחת?
"זה מורכב מהרבה מאוד אלמנטים, אבל קודם כל חומרי גלם. אני חושב שלכולנו אוכל זה בסוף זיכרון, מה שמנה אמורה להשאיר זה זיכרון מאוד חזק. אנחנו זוכרים הרבה פעמים את הפעם הראשונה שלנו, בין אם זה מאכל או חומר מסוים. הצדפה הראשונה שאכלתי, הלובסטר הראשון, זה משהו שזוכרים ומשאיר אימפקט גדול מאוד. אלמנט של הפתעה, זאת אומרת משהו שנראה אחד, אבל הוא בכלל בפועל משהו אחר לגמרי. יש כל מיני טכניקות שטבח מקצועי צריך לדעת להשתמש בהן בשביל להפוך את זה למנה שהיא וואו".

מה הציפיות שלך מהמתמודדים?
"אני מצפה שהם יבינו שיש סועד שצריך להתמודד עם המנה. שיחשבו איך אוכלים אותה ומה יהפוך אותה למעניינת יותר, איך לקחת אותה לעולם של מסעדות ולא מנה ביתית. הפוקוס פה הוא בהחלט על היצירתיות, הפרזנטציה, הטעמים והקונטרסטים, זה צריך להיראות ולהיטעם כמו מנה במסעדה. זה חלק בלתי נפרד ממנה טובה אז כל הדברים האלה ילקחו בחשבון".

איזה טיפ היית נותן למתמודדים?
"קודם כל צריך לחשוב לאן רוצים להגיע, מאוד חשוב לדמיין כמו שצריך את המנה הסופית, את הטעמים ואת הנראות שלה. לאחר מכן צריך להבין את כל השלבים ולתכנן אותם בצורה לוגית - איך מגיעים לתוצאה הזאת שאנחנו רוצים בסוף. הטיפ החשוב ביותר זה לטעום כל הזמן, לא לחכות עם הטעויות לרגע האחרון, לדעת לאזן את המנה ולהגיע לתוצאה שרוצים". 

המלחמה והמצב במדינה לא פסח על השף שעשה כל שביכולתו כדי לתרום ולהתנדב עבור הלוחמים שבחזית. "אני כואב כמו כל המדינה", הוא משתף. "יש איזשהו סטרס גם כלפי המקצוע ואיך הוא יראה בהיעדר תיירים. הייתה פריחה גדולה מאוד ועכשיו נראה שהכול בנסיגה. גם עלינו כעם ומה יקרה פה וגם היו לא מעט מחשבות על להתפתח ולפתוח מסעדות בחול, זה היום נשמע קצת בעייתי, בטח בהתחשב בעובדה שיש אנטישמיות שגואה ואתה בתור שף ישראלי נמצא בעמדה בעייתית אז יש המון סימני שאלה. מצד שני מנסים להתנהל בצורה יותר תומכת, זה התחיל בלבשל לחיילים ועכשיו דואגים למורל בעיקר ואינשאללה נפתח את כל המסעדות".