לביבות חצילים במחבת
לביבות חצילים במחבת
לביבות חצילים של מימי

1.    מקלפים 2 חצילים בינוניים וחותכים לפרוסות עיגולים

2.    ממלאים בסיר מים עד גובה החצילים ומביאים לרתיחה

3.    כ-30 דק' אחר הרתיחה נועצים מזלג בחצילים לראות אם הם מבושלים מספיק ומוסיפים מלח

4.    כשהחצילים רכים, שופכים אותם למסננת ומשאירים להתקרר

5.    מוסיפים בצל קטן קצוץ דק דק לקערה עם החצילים

6.    מוסיפים ביצה

7.    מתבלים במעט פלפל לבן, מלח ומוסיפים כף גדושה של קמח לבן (אפשר גם תופח)

8.    מערבבים הכל יחד לעיסה אחת

9.    מחממים שמן על מחבת ובעזרת כף יוצרים לביבות מהעיסה בתוך המחבת, הופכים ומוציאים כשהלביבה זהובה משני הצדדים

ניתן להגיש עם עגבניות שרי ממולחות ליד

לביבות חצילים
הלביבות של אסתר

מרק תימני וקובנה של שרה

מרק תימני:

מרכיבים:
בשר בקר 1 קילו (בתכנית עצמה הוכנה גרסה עם עוף)
חוואייג' מרק
כוסברה טריה טחונה דק יחד עם חצי ראש שום
הל
מלח
4 תפו"א
מרק עוף

אופן ההכנה:

מכשירה את הבשר ע"י המלחה ומניחה אותו לשעה.

רוחצים את הבשר 3-4 פעמים. מרתיחים סיר מים( כ-4 כוסות), תוך כדי רתיחה מוסיפים מעט מלח, ומוסיפים את הבשר לסיר. מגיעים לרתיחה ומסננים את כל הקצף מלמעלה.

לאחר הניקיון מוסיפים כף חוויג' שטוחה ואז מוסיפים את הכוסברה הטחונה עם השום וההל, נותנים לזה להתבשל על אש נמוכה.

לבסוף במידה ורוצים להסמיך את המרק ניתן להוסיף רבע כוס מים מעורבבים עם כף קמח.

המרק צריך להתבשל  30-45 דק'.

לתפוחי האדמה: קולפים, חותכים לארבע, ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מוסיפים כפית מרק עוף ומבשלים כ-15 דק', עד שהם מתרככים

 

מרק תימני
על האש
קובנה:

מרכיבים:
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף שמרית
5 כפיות סוכר
2 חלמונים של ביצה
3 כוסות מים
250 גר' מרגרינה

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים יחד למיקסר, בהתחלה שופכים רק 2 כוסות מים ואת הכוס ה-3 בהדרגה לפי הצורך.

ברגע שהבצק הגיע לאחידות מעבירים לקערה ונותנים לישה ידנית בידיים מרוחות בשמן, מניחים את הבצק לתפוח לחצי שעה ולשים שוב בידיים טבולות בשמן.

מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ומרדדים שטוח, על כל משטח בצק מורחים מהמרגרינה, מקפלים מהדפנות, מגלגלים ל"נקניק" ומניחים בצד.

לוקחים סיר ג'חנון (מתאים לקילו) מורחים את כולו מבפנים במרגרינה ומפזרים קמח כדי שלא ידבק. מכניסים את גלילי בצק צמוד אחד ליד השני בסיר, ארבעה מסביב ועוד אחד במרכז, שימלא את הסיר כולו.

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל-180 מעלות לחצי שעה, לאחר זמן מה בודקים את מצב הקובנה, ואם יש צורך בעוד זמן - להשאיר.

מרק תימני
המרק של שרה

הקרמשניט של אסתר

מרכיבים:
2 כוסות חלב
כוס סוכר
3 ביצים
חצי כוס קמח רגיל או קורנפלור
3/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מפרידים את הביצים

2. לחלמונים מוסיפים את החלב, מחצית כמות הסוכר, וניל ואת הקמח

3. בוללים לבליל משוחרר גבשושיות

4. מעבירים דרך מסננת דקה

5. מרתיחים על אש נמוכה יחסית, תוך כדי הטרפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה

6. מורידים מן האש ומקררים

7. את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר ומוסיפים לקרם המקורר, תוך כדי בחישה זהירה

קרם שניט
הקרמשניט של אסתר

 >> לכל מתכוני מאסטר שף ילדים