ביצה בקן (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
ארוחת בוקר שמשיבעה לכל היום|צילום: דנה בר-אל שוורץ

זמן הכנה: רבע שעה
זמן עבודה: רבע שעה
כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: כל אחד יכול

מרכיבים לשתי מנות:

לחמנייה מתוקה
חצי כוס חלב   
2 ביצים
מעט חמאה או שמן לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חוצים את הלחמנייה לרוחב. מוציאים ממנה עיגול בעזרת כוס.

2. טובלים את שני חלקי הלחמנייה עם החור בחלב למשך כמה שניות.

3. מחממים מעט חמאה או שמן במחבת.

4. מניחים חצי אחד של הלחמנייה, ושוברים ביצה לתוך החור שיצרנו במרכז.

5. ממליחים, משאירים כדקה על האש ומגישים.