לחם גבינות, טרה (צילום: דני לרנר, טרה)
צילום: דני לרנר, טרה

זמן הכנה: שלושת רבעי שעה
זמן עבודה: רבע שעה
כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: כל אחד יכול

מרכיבים:

לבצק:

1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1 כף שמן זית
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 גביע יוגורט טבעי
80 גרם גבינה צהובה, מגורדת
80 גרם גבינה בולגרית 5%, מגורדת בפומפייה עבה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לאפייה:

כף שמן זית
1 ביצה, טרופה
2 כפות קצח

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בכף שמן זית.

מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת, ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים בעזרת הידיים לצורת התבנית.

מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.