לקראת חג השבועות אתם מוזמנים לנסות בעצמכם את המתכונים שארבעת הפיינליסטים של מאסטר שף ילדים במיוחד לחג. סיון, דנה, ע'די ודניאל מציעים לכם לגוון עם מנות מקוריות שלהם, וגם מצרפים הוראות הכנה מפורטות. קבלו את המתכונים המלאים, כפי שהתפרסמו בעיתון ישראל היום:

המתכון של דנה שרון: פטוצ'יני ביתי ברוטב שמנת עם סלמון, בטטה ובזיליקום

דנה מקבלת כרטיס לחצי הגמר (תמונת AVI: mako)
דנה שרון מציעה פטוצ'יני|תמונת AVI: mako
לפטוצ'יני:
(ניתן לקנות כל פסטה יבשה מוכנה ולוותר על הכנת פסטה טריה)
500 גרם קמח
5 ביצים

לרוטב:
30 גרם חמאה
1 בצל סגול קצוץ או  2 שיני שום קצוצות
2 מיכלי שמנת מתוקה
בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
פילה סלמון חתוך לקוביות (עם העור)
5 עלי בזיליקום
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל שחור טחון                                
אגוז מוסקט
כפית קורנפלור

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים קמח וביצים עד שמתקבל גוש בצק לא דביק מידי (אפשר להוסיף קמח אם הבצק רטוב מידי או חלמון 1 אם הוא יבש מידי). עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את הרוטב:
במחבת ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל הסגול או השום. מוסיפים את קוביות הבטטה עם מעט שמן זית ומקפיצים. ממשיכים לבשל על אש בינונית עם מכסה עד שהבטטות מתרככות. מוסיפים את השמנת ואת עלי הבזיליקום. מתבלים במלח, פלפל שחור טחון ואגוז מוסקט לפי הטעם. מביאים את הרוטב לרתיחה ומעבירים לקערה נפרדת 3-4 כפות מין הרוטב (בלי בטטות). מוסיפים לקערה את הקורנפלור וטורפים עד שהוא נטמע היטב בשמנת. מחזירים את השמנת עם הקורנפלור לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מכבים את האש ומכסים.

פטוצ'יני (צילום: Markus Guhl, Istock)
פטו'יצני. לא חייבים להכין לבד|צילום: Markus Guhl, Istock



מכינים את הפסטה:
מחלקים את הבצק הקר ל-4 חלקים. כל אחד מהחלקים מרדדים במכונת פסטה על מספר 0. בין רידוד לרידוד מקפלים את הבצק משני צדדיו לכיוון המרכז. אחרי כל קיפול יש להעביר שוב במכונת הפסטה. אחרי כ-5 קיפולים מתחילים לעלות את המספר במכונה עד שמגיעים למספר 6-7 (תלוי בעובי הרצוי). מעבירים את יריעות הבצק במכונת הפסטה בצורת הפטוצ'יני. מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח ומעט שמן. מבשלים את הפטוצ'יני כ-7 דקות. בודקים שהפסטה מוכנה ומעבירים לסיר הרוטב. מדליקים את הכיריים ומבשלים את הפסטה עם הרוטב 1-2 דק'.

להכנת הסלמון:
מפזרים על קוביות הדג מלח ופלפל שחור גרוס. מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הדג בצידו עם העור. כשהעור משחים הופכים את הקוביות ומבשלים מכל צדדיהן. בשלב זה ניתן לערבב את קוביות הסלמון עם הרוטב (בעדינות! שלא יתפרק!) או להגיש את קוביות הסלמון מעל הפטוצ'יני.

המתכון של סתיו כהן: סלט סלק עם גבינת רוקפור על טוסטינים

הרביולי של סתיו והרביולי של דנה (תמונת AVI: mako)
סתיו כהן מציעה סלט סלק|תמונת AVI: mako
מצרכים:
2 סלקים
גבינת רוקפור
יוגורט
שמיר
שום
נבטוטים צעירים
אגוזי מלך
בגט
שמן זית
לימון

אופן ההכנה:
מגרדים את הסלק במגרדת למקלות (גו'ליאנים), פורסים את הבגט לפרוסות דקות, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור. קוטשים שן שום ומוסיפים ליוגורט. קוצצים שמיר ומוסיפים יחד עם המלח. מטבלים את הסלק בשמן זית, לימון ומלח, ומוסיפים אגוזי מלך חתוכים לחצאים ומערבבים.

כשהבגטים מוכנים, מוזגים מעליהם את הסלק, מוסיפים מעל עלי נבטוטים צעירים, שופכים מעט יוגורט מעל ומגישים.

המתכון של דניאל תירוש: טארט חצילים עגבניות וגבינות

דניאל מגיש סטייק סינטה ביין אדום (תמונת AVI: mako)
דניאל תירוש מציע חצילים|תמונת AVI: mako
מצרכים:
400 גרם בצק עלים
2 חצילים טריים
רבע כוס שמן זית
2 בצלים פרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול תימין
מלח
פלפל שחור טחון טרי
6 עגבניות פרוסות טריות
12 עלי בזיליקום
3 כפות גבינת פטה מפוררת
כף גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת דק
3 כפות שמן זית
3 כפות פירורי לחם
תבנית מלבנית בגודל  20X30

חציל פרמזן (צילום: MargoeEdwards, Istock)
חציל וגבינה - שילוב מנצח|צילום: MargoeEdwards, Istock



אופן הכנה:
חוצים את החצילים לאורכם ופורסים דק. מחממים במחבת גדולה את רבע כוס שמן הזית ומאדים את הבצל, החצילים והשום, מוספים טימין, מלח, פלפל ומאדים כ-10-15 דקות עד שהחצילים מתרככים, ואז מקררים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס''מ מגלגלים את הבצק מסביב למערוך ומעבירים לתבנית מלבנית מהדקים את הבצק לתבנית וחותכים את השוליים המיותרים. שמים את תערובת החצילים בצורה אחידה, ועל החצילים מסדרים בצורה נאה וחופפת את העגבניות ובזיליקום. מפזרים מלח, פלפל ואת הגבינות בצורה חופפת ומטפטפים את 3 כפות שמן הזית. על הכול מפזרים פירורי הלחם ואופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות 30-20 דקות עד להזהבה מלאה.

המתכון של ע'די חלבי: סמבוסק לבנה עם קצח

ע'די מגישה נודלס מוקפץ (תמונת AVI: mako)
ע'די חלבי מציעה סמבוסק|תמונת AVI: mako
מצרכים:

הבצק:
1 ק"ג קמח
1.5 כוסות מים
1 כוס שמן תירס
1 כוס יוגורט
1 כף שמרים
חצי כפית סוכר
קורט מלח

למלית:
חצי ק"ג לבנה
כוס עגבניות קצוצות דק
כוס פלפלים אדומים קצוצים דק
חצי כוס בצל קצוץ דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
חצי כוס נענע קצוצה

לקישוט :
קצח

סמבוסק תרד (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
סמבוסק. מרענן את החג|צילום: דליה מאיר, mako אוכל



אופן הכנה:
ממיסים בקערה את השמרים והסוכר עם המים, מוסיפים בהדרגה את השמן, היוגורט והמלח. מוסיפים לבלילה את הקמח עד שנעשה אחיד ללא גושים. (ניתן להוסיף מים במידת הצורך). מניחים לבצק לטפוח כחצי שעה ואח"כ מחלקים אותו לכ-20 כדורים קטנים. בינתיים, מערבבים את כל חומרי המלית יחד.

מרדדים כל כדור לעיגול, לוקחים כף מהמלית ומורחים על הבצק שכבה לא עבה. סוגרים את הבצק כמו סהר (בסגנון סמבוסק). ניתן לחזק את הסגירה בעזרת לחיצה עם מזלג על קצוות הבצק.לפני שמכניסים לתנור ניתן לפזר מעל קצח. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות, עד שהבצק מוכן.

מאסטר שף ילדים. הגמר הגדול ביום שני ב-21:00