מתמודדי מאסטר שף ילדים מזמינים אתכם לשמוע על החוויה, חושפים איך נראה יום צילומים שגרתי ומדברים על התהליך האישי שהם עוברים בתכנית. קבלו את הבלוגים של שקד וע'די:

"כשראיתי את העונה הראשונה ידעתי שאגיע לתכנית"

ע'די חלבי, בת 12 וחצי מדלית אל כרמל, מספרת שהתחילה להתעניין במטבח כבר בגיל שנתיים או שלוש, כשצפתה באמא שלה מבשלת. "כל הזמן שאלתי שאלות, כל שאלה שיכולה לעלות על הדעת", היא נזכרת. בגיל מאוחר יותר, כשדוד שלה הפך לטבח מקצועי, היא התחילה ללמוד גם ממנו. "הוא לימד אותי הרבה דברים: איך להקפיץ, איך לחתוך בצורה מקצועית, מתכונים", מספרת ע'די. למאסטר שף היא הגיעה בשביל החוויה ולא בשביל התחרות, אבל ההחלטה להשתתף בתכנית התקבלה אצלה עוד כשראתה את העונה הראשונה: "כשראיתי מאסטר שף בעונה הראשונה ידעתי שאני אכנס לתכנית בעוד כמה שנים, ואז חברה שלי שמעה שיש מאסטר שף ילדים", היא משחזרת. בעתיד היא מתכננת לפתוח מסעדה, על הסגנון היא עדיין "לא סגורה", אבל כמו שהיא אומרת: "מסעדה תהיה, אני מבטיחה!"

"העצות שאני מקבל מהשופטים זה לכל החיים"

שקד שנרך, בן 12 מאור יהודה, התחיל את דרכו עם הספר המיתולוגי "ילדים מבשלים", אבל עם הזמן "הרמה עלתה והוא נהיה פחות רלוונטי". מי שבכל זאת מאתגרת אותו במטבח זאת אמא שלו, שלרמה שלה הוא עדיין לא הצליח להגיע, אבל הוא בהחלט מאמין שזה יקרה. הבישול בשבילו הוא תחביב ולא חיפוש מקצוע, וכמו שהוא אומר ומזכיר: "יש זמן, אני ילד".
על ימי הצילומים מספר שקד שמדובר ב"חוויה כיפית. המשימות מעשירות, וזה סוג של היי, אבל מעבר לזה גם להיות עם הילדים זה כיף, כולם שם חברים". מה עם השופטים? שקד מכריז שהוא "מת עליהם", ומספר שהרוויח הרבה עצות טובות: "העצות שאני מקבל מהם זה לכל החיים וגם כשאני מבשל מחוץ לתכנית אני נזכר בדברים שהם אמרו לי ומשתמש". בסופו של יום צילום, הוא מספר, חוזרים הביתה עייפים ובלילה "חולמים חלומות טעימים".

>> גם אביה, איתי ודניאל צילמו בלוגים