אחרי שבשבוע שעבר התאימו הילדים מנות במיוחד למסעדות מקומיות מפורסמות, הערב הם ינסו להמציא מנות שישתלבו בתפריט מסעדות מהעולם הגדול:
ה-cheesecake factory היא רשת וותיקה, שהחלה את דרכה כבר בשנות ה-40 כמפעל ביתי לעוגות גבינה שפתח זוג צעיר מדטרויט. עם השנים העסק התרחב, בני הזוג עברו ללוס אנג'לס, והיום העסק הוא כבר רשת מצליחה וענפה שסניפיה פזורים בכל ארצות הברית.
Blue Elefent – הפיל הכחול – היא מסעדת גורמה תאילנדית עם סניף ראשי בבנגקוק וסניפים נוספים בערים שונות בעולם. מעל הסניף הראשי ממוקם גם בית ספר לבישול תאי, והמסעדה שמה לעצמה למטרה לחשוף את נפלאות המטבח המקומי, על שלל תבליניו וטעמיו.
סמית' אנ' וולנסקי היא מסעדת סטייק האוס קלאסית ומפורסמת, ויש שיגידו שאפשר למצוא בה את הסטייק הכי טוב שתאכלו בארצות הברית. התפריט מורכב ברובו ממנות פשוטות אך אלגנטיות. הבשר, כך הם מבטיחים נבחר בקפידה רבה ועובר תהליך יישון ייחודי.
ריבר קפה היא מסעדה איטלקית וותיקה בלונדון, שפתחו שתי שפיות על גדות נהר התמזה. למקום יש חלק חשוב בהכנסת המטבח האיטלקי האיכותי לאנגליה, והוא ידוע בהקפדה על חומרי גלם איכותיים וגם בטיפול הפשוט המוענק להם.
ירון שלו חושף: "התלהבתי משניים"
השף והבעלים של מסעדת טוטו, ירון שלו, שהשתתף בתכנית במשימת שחזור המנות, הגיע הבוקר לאולפן יום חדש.
שלו, שכבר בגיל 12 עזב את בית הספר והתחיל את דרכו במטבח של השף שלום קדוש, מסביר: "יש אנשים שהמסגרות לא מתאימות להם. זה לא משהו שאני ממליץ לכולם לעשות, אבל לי זה התאים. באתי לשלום קדוש כמו ילד שמגיע למסעדה בפריז ואמא שלו אומרת 'קח אותו'".
הערב ינסו ארבעת המתמודדים בחצי הגמר להרשים את השופטים ולהיכנס לשני המקומות שנותרו בגמר הגדול, לאחר שבשבוע שעבר עלו סתיו כהן ודניאל תירוש. שלו, שהשתתף בעצמו בתכנית במשימת שחזור המנות חושף: "הלהבתי משניים, יש שם כמה ילדים מדהימים".
מאסטר שף ילדים, חצי הגמר. הערב ב-21:00