ילדים אוהבים שניצל תירס. להרבה הורים השניצל הזה הוא גם פתרון פשוט: קונים, שומרים בהקפאה ובמקרה הצורך פשוט שולפים ומחממים. אבל האם זהו פתרון בריא?
כמעט כל דבר יכול להיות בריא יותר ממה שהוא - אפשר להיכנס כמעט לכל מתכון ולהתחיל להמיר מרכיבים סטנדרטיים למרכיבים בריאים יותר, או להכינו בשיטות הכנה בריאות יותר. כל שינוי, גם הקטן ביותר הוא משמעותי.
גם שניצל תירס, אם מכינים אותו בבית הוא בריא יותר מזה המגיע קפוא. הוא אפוי, אנחנו יודעים בדיוק מה יש בתוכו, אין בו כמעט שומן למעט ביצה אחת והוא גם טעים!
המרכיבים:
400 גרם תירס מוכן לאכילה (מופשר מהקפאה או מסונן מקופסה)
2 תפוחי אדמה מאודים וקלופים חתוכים לקוביות
1 ביצה
1 בצל בינוני-קטן קצוץ דק מאוד
1/2 כוס קמח תירס (פולנטה)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא או מקמח כוסמין
מעט מלח, פלפל ופפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1.טוחנים במעבד מזון את התירס ותפוחי האדמה, מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות נוספות.
2.מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.
3.מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה משומן קלות ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4.מכינים קערה עם פירורי הלחם והתבלינים. בידיים רטובות יוצרים כדורים, טובלים, מצפים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית (הבלילה די רכה ולא קל להתעסק איתה, אבל היא מתייצבת באפייה).
5.אופים כ-15 דקות עד שמזהיב, הופכים ואופים 5 דקות נוספות.
* אם רוצים להכין לביבות תירס מהבלילה, ניתן להוסיף גביע של קוטג' (ולא לצפות בפירורי לחם) ואז ליצוק עם כף על נייר האפייה במרווחים בין לביבה ללביבה. יוצא טעים מאוד. אפשר להכין חצי ככה וחצי ככה (ואז כמובן להוסיף רק חצי גביע של קוטג').
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
שתפו את השניצל הבריא עם החברים