כלים מלוכלכים
והשוקולד עדיין על התקרה

לבשל עם הילדים זה כיף. בטח כיף. זה גם מספק להם תעסוקה, גם גורם להם לאושר גדול, חסר פרופורציה ממש, ותראו מה זה – בסוף עוד נהיה מזה אוכל. קצת עקום, קצת משונה, ובכל זאת, אוכל. אבל למרות היתרונות המובהקים האלה, ולמרות שמדובר בחוויה מדהימה עבור הזאטוטים החמדמדים שלנו, בשביל ההורים, שמוצאים ברחבי המטבח חתיכות בצק מעופשות עוד ימים רבים אחרי, מדובר לפעמים בלא פחות מעינוי, והגיע הזמן להודות בזה.

אז לפני שמוותרים על הכנסת הילדים למטבח, או לחלופין מחליטים להפקיר אותו לחסדיהם הבלתי מעודנים, אפשר לנסות להפוך את החוויה לקצת פחות תובענית. למעשה, יש כמה דרכים פשוטות ויעילות למנוע חלק גדול מהבלגן, כל מה שצריך זה לזכור אותן בזמן אמת:

• ברוב המטבחים משטח העבודה אינו מותאם לילדים, וכדי להגיע אליו הם צריכים להיעמד על שרפרף. כסו מבעוד מועד את השרפרף/הכיסא הנבחר בניילון נצמד, כדי להקל את ניקויו אחר כך. נגמר הניילון הנצמד? הצמידו לשרפרף, בעזרת נייר דבק (לא צריך יותר), מטלית רצפה, והנה חסכתם לעצמכם שבע דקות של עוגמת נפש.

• הניחו על משטח העבודה קרש חיתוך גדול, שעליו יעבדו הילדים – כך תמנעו ממשטח העבודה שלכם טינופת מיותרת. מתחת לקרש שימו מגבת נייר, כדי שלא יזוז.

• גם את הילדים עצמם כדאי לכסות. אם אין לכם סינר מיותר קחו שקית זבל, פתחו בה חורים לראש ולידיים ו"שתלו" את הילד בפנים בבטחה.

• בחרו מתכונים בחוכמה. אל תלכו על משהו שמצריך שעתיים עבודה, חצי שעה לישה ועוד שעה וחצי המתנה רק בגלל שיש בו שוקולד וקוקוס, ואל תתחייבו למתכון שישעבד אתכם ל-20 שלבים.

• הכלל החשוב ביותר: תרגיעו. ילדים זה לא הדבר הכי סטרילי בעולם, וכנראה גם לעולם לא יהיה. אז קחו נשימה עמוקה, ותזכרו שאין דבר שסקוטש ומעט אקונומיקה לא יוכלו להתמודד איתו (טוב יש, אבל מעט).

פיצה מבצק שמרים קר

פיצה. מילה בעלות כוחות מופלאים, שגם סרבני האוכל הגדולים ביותר לא נשארים אדישים אליה. אבל מה, הכנת פיצה לוקחת זמן, הרבה זמן. הפיצה המסורתית מבוססת על בצק שמרים שזקוק לזמן התפחה ארוך, מה שלא עולה בקנה אחד עם אורך הרוח הבלתי קיים של רוב הילדים. הפיצה הזו, שעשויה מבצק שמרים קר, היא מהירה יותר, ולא פחות טעימה.

הכמויות במתכון מתאימות לשתי תבניות מרובעות של תנור סטנדרטי, שמשביעות (ביחד) שבעה אנשים רעבים (מבוגרים וטף). אם אתם מעוניינים להכין רק תבנית אחת, שמרו את החצי השני של הבצק במקרר. הבצק יישמר עד שבוע.

המצרכים:
לבצק:
200 גרם חמאה
1 כף שמן זית
מכל שמנת חמוצה
600 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית גדושה מלח
2 חלמונים

על הבצק:
200 גרם גבינת מוצרלה יבשה
100 גרם גבינת עזים בגליל פרוסה לפרוסות
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
כפית וחצי אורגנו יבש
שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
תוספות (זיתים, בצל, פטריות, טונה, תירס או כל דבר אחר שהילדים אוהבים)

ילד אוכל פיצה (צילום: Michael Krinke, Istock)
אף סרבן לא יישאר אדיש|צילום: Michael Krinke, Istock

אופן ההכנה:
1. ממוססים את השמרים היטב בתוך השמנת עד שאין גושים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, החמאה וכף שמן זית.
2. מאחדים את שתי התערובות ולשים עד שמתקבל בצק. יוצרים גומה במרכז הבצק ושופכים לתוכה את החלמונים. לשים היטב עד לקבלת בצק אוורירי וגמיש.
3. חוצים את הבצק, עוטפים כל חצי בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
4. בינתיים מגררים גס את המוצרלה, פותחים קופסה של עגבניות מרוסקות ומוסיפים לה ארבע כפות שמן זית, שן שום כתושה ואורגנו מיובש. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק עד שהוא מגיע לרוחב התבנית הרצויה.
6. מושחים את התבנית בשמן זית ומעט חמאה, מניחים בתוכה את הבצק ומורחים עליו את רוטב העגבניות. מפזרים את המוצרלה, את פרוסות גבינת העזים ואת התוספות.
7. אופים במשך 35-45 דקות.

פשטידת כרובית ללא בצק

המצרכים:
1 ראש כרובית
1 גביע גבינת קוטג'
3 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית
שן שום כתושה
כפית חרדל
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
רצוי לבשל את הכרובית במי מלח עד להתרככותה ולסנן, לפני שמזמינים את הילדים למטבח.
1. מועכים את הכרובית למחית גסה בעזרת מזלג, ואותו הדבר עושים עם הגבינה.
2. טורפים את הביצים ומוסיפים להן את החרדל, המלח והפלפל.
3. מערבבים את כל החומרים יחד ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.

העוגיות הכי קלות בעולם


עוגיות לילדים (צילום: SXC)
העוגיות הכי קלות בעולם|צילום: SXC
1

המצרכים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:. שמים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את החמאה ומעבדים (בידיים או במעבד מזון) עד להיווצרות פירורים.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר ואת סוכר הווניל, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
3. מאחדים את שתי התערובות ולשים בשתי ידיים עד לקבלת בצק אחיד. ניתן להוסיף לבצק פצפוצי שוקולד, אגוזים או צימוקים.
4. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לחתיכות נוחות לעבודה, מרדדים וקורצים עוגיות – בעזרת חותכני צורות או כוס.
5. משמנים תבנית אפייה במעט חמאה, מסדרים את העוגיות ואופים במשך רבע שעה, עד שהן מזהיבות.

ועוד כמה מתכונים

פיצה אליפות לילדים
תירס בפירורי לחם של גיל חובב
כדורי שוקולד של הילה אלפרט