אין תמונה
"ארוחת ילדים". באמת מתכונים מצוינים
סלט סרטי גזר שילדים אוהבים

כמה וכמה אמהות הופתעו לראות את הילדים שלהם מבקשים תוספת מהסלט הזה. גזר הוא ירק שרוב הילדים מסכימים לטעום: יש לו צבע חזק ואטרקטיבי, הוא מתקתק ופריך וטעמו עדין. כל שנותר הוא למצוא צורת הגשה מפתה ומשעשעת ויש לכם סלט מנצח.

המצרכים (1-2 מנות):
3 גזרים בינוניים, מקולפים
מיץ מ-1/2 לימון סחוט
1 כף שמן זית
1/2 כפית סוכר
מלח גס

אופן ההכנה:

1. בעזרת קולפן ירקות חותכים מהגזרים סרטים ארוכים ודקיקים. כדי להגיע לסרטים באמת דקים וארוכים, צריך להשתמש בקולפן חד וטוב. מי שרוצה יכול להשקיע בסכין ג'וליין. מניסיוני, הטוב ביותר הוא של החברה השוויצרית ZENA. הוא נראה כמו קולפן רחב, אבל יש לו סכין מדורג ואפשר לחתוך איתו את הגזר (וגם ירקות קשים אחרים) למקלות ארוכים ודקים.

2. מערבבים את הגזרים עם כל שאר החומרים. מגישים כתוספת לבשר או כסלט בפני עצמו.

• לא מומלץ לשמור במקרר. כדאי לאכול מיד, אחרת הגזר נעשה סמרטוטי ורופס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט סרטי גזרים
סלט גזר (צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים)
סלט סרטי גזר. העניין הוא צורת ההגשה|צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

סלט עיגולי ירקות

לא מעט אנשים נשבעים בסלט ירקות ערבי חתוך קטן-קטן. המסורת הזאת הולידה כמה וכמה מכשירים שכל ייעודם לעזור לנו לחתוך ביתר קלות את הסלט הנערץ הזה. אני לא מתלהבת במיוחד מחתיכות פצפונות של סלט וגם לא ממכשירים שמייצרים אותם. אני מוצאת שצורת החיתוך וההגשה של ירקות, גם הבסיסיים ביותר, יכולה לשנות מקצה לקצה את המראה, האופי והגם הטעם של הסלט שבתוכו הם שוכנים. באופן אישי, אני מעדיפה את הירקות שלי בחתיכות גדולות יותר, שמאפשרות להבחין באופן מובהק בין הצורות, הצבעים, המרקמים והטעמים השונים שלהם. כשמדובר בילדים, יש יתרון נוסף לסלט ירקות חתוך גדול: בררנים קיצוניים יכולים בקלות למיין ולהוציא את כל אויביהם מהצלחת.

הסלט הזה הוא הכי בסיסי שיש. אם בוחרים ירקות צעירים, לא גדולים וטריים מאוד, חותכים כל ירק לעיגולים על פי המבנה הטבעי שלו ומתבלים בעדינות, מקבלים סלט רענן, צבעוני ומגרה, שמתגלגל מהצלחת לפה ברגע.

המצרכים (4-2 מנות):
לסלט:
20 עגבניות שרי אדומות ומוצקות (עדיף תמר)
2 מלפפונים לא גדולים
2 צנוניות
1 גזר לא גדול
1 בצל סגול קטן או בצל ירוק

לרוטב:
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית סוכר

סלט עיגולי ירקות (צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים)
סלט עיגולי ירקות. קל להוציא את המרכיב שלא אוהבים|צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לחצי או לשלושה עיגולים, תלוי בגודלן.

2. חותכים את המלפפונים והצנוניות לעיגולים.

3. קולפים את הגזר וחותכים לעיגולים.

4. פורסים את הבצל או הבצל הירוק לטבעות דקות.

5. מערבבים את כל הירקות בקערה.

6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב. מגישים מיד, אחרת הסלט מאבד את פריכותו ונהיה סמרטוטי. טעים במיוחד עם כף טחינה למעלה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עיגולי ירקות

תבנית של ירקות צלויים

מנה צבעונית ומגרה גם למבוגרים. מצוין כתוספת לארוחה או כנשנוש בפני עצמו. הצלייה בשמן ובבלסמי מקרמלת את הירקות ונותנת להם גוון טעם מתקתק. התבנית מאפשרת גיוון של ירקות, כך שכל אחד יכול למצוא משהו שהוא אוהב.

המצרכים:
ירקות (ראו בהמשך)

לרוטב:
3 כפות בלסמי מיושן איכותי
2 כפות שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. מסדרים בצפיפות, אך בשכבה אחת, את כל או חלק מהירקות הבאים, לפי בחירתכם:

- גבעולי אספרגוס (מסירים את הקצה התחתון הקשה)
- ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
- כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
- דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
- גזרים קטנים, קלופים וחתוכים ל-4 מקלות כל אחד
- שומר, חצוי וחתוך לפלחים
- קישואים או זוקיני קטנים ומוצקים, חתוכים לרבעים עם הקליפה
- כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה לעיגולים עבים
- בצל ירוק (החלק הלבן + קצת מהירוק)
- קולרבי, חצוי ופרוס לפלחים
- לפת, חצויה ופרוסה לפלחים
- גמבה אדומה, נקייה מגרעינים וחתוכה לרצועות
- בטטה קטנה, חצויה וחתוכה לפלחים
- תפוח אדמה צעיר, חצוי ופרוס לפלחים
- חציל, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ (עם הקליפה)
- ראש שום שלם, חצוי (גם אם אף אחד לא ירצה לאכול את השום הצלוי, הוא מוסיף טעם וריח נפלאים)

3. מפזרים על הירקות את הבלסמי, השמן והמלח. צולים בתנור כ-45 דקות או עד שהירקות משחימים והופכים קריספיים.

• אם רוצים, מניחים על הירקות לפני הצלייה ענפים של מרווה, רוזמרין או תימין, לתוספת טעם וריח.

• לא מומלץ לשמור לחימום חוזר. הירקות מאבדים את פריכותם ומרקמם הופך סמרטוטי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תבנית ירקות צלויים

סלט קולסלאו

סלט כרוב מתקתק וצבעוני שילדים אוהבים. מצוין כתוספת להמבורגר, שניצל, עוף בתנור, בסנדוויץ' וגם סתם על המזלג, כמו שהוא.

סלט קולסלאו (צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים)
קולסלאו. כבר מגרה|צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

המצרכים (8-6 מנות):
1 כרוב ירוק קטן וטרי מאוד
1/2 בצל אדום קטן
2 גזרים בינוניים
3/4 כוס מיונז איכותי
2 כפות סוכר
מלח גס
3 כפות חומץ יין לבן

אופן ההכנה:

1. פורסים את הכרוב והבצל לרצועות דקיקות.

2. מגררים את הגזר על פומפייה גסה.

3. מערבבים יחד את כל החומרים.

4. נותנים לסלט לנוח לילה במקרר ולספוג טעמים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קולסלאו

סלט סלק חי של שירה

שירה חברתי שומרת בנחישות על רוח הנעורים שלה. לא משמינה, לא מזדקנת, לא מתחייבת, לא מוותרת על ממתקים ולא מבזבזת זמן יקר במטבח. אבל חיבה לאוכל טוב ויכולות קולינריות קשה כנראה להסתיר לאורך זמן. על סלט הסלק שלה, מרענן בטעמו כמו גם במקוריותו, שמענו במקרה מחברים משותפים שזכו לטעום והלשינו. יפה וגם טעים.

סלט סלק חי (צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים)
סלט סלק חי. מלא מתיקות|צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

המצרכים (6-4 מנות):
3 סלקים בינוניים וטריים מאוד
2 תפוחי גראני סמית (הירוקים החמוצים) בינוניים

לרוטב:
1/2 כפית סילאן (רצוי אורגני)
1 כף חומץ יין לבן
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס

למבוגרים ולילדים הרפתקנים אפשר (וכדאי) להוסיף גם:
1 כף אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס
1 כף חמוציות, קצוצות גס
1 כף בצל ירוק, קצוץ
1 כף פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הסלקים, פורסים לפרוסות דקות וחותכים למקלות דקים.

2. מקלפים את התפוחים וחותכים גם אותם למקלות.

3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלקים והתפוחים. מוסיפים את האגוזים, החמוציות, הבצל והפטרוזיליה (אם משתמשים בהם) ומערבבים היטב. משהים כמה דקות לספיגת טעמים.

• הולך מצוין עם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה איכותית אחרת ליד.

• לא מומלץ לשמור במקרר. הסלט מאבד את פריכותו ומרקמו נהיה סמרטוטי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט סלק חי
>> לבלוג של מיכל וקסמן
>> מחפשים מנה אחת שתשאיר אתכם שבעים לשעות? נסו את מרק החרירה של סמדי בומבה