חטיף שומשום
זוכרים את ממתק השומשום שנהנינו לצרוך בכמויות כשהיינו ילדים? נו, אח של הקוקוס הוורוד, שתמיד גם נמכר לצדו על המשקל. בקיצור, מסתבר שאותו חטיף ממש לא חייב להישאר בקטגוריית המוקצים, ושאם מכינים אותו בבית וכמו שצריך, מדובר אפילו בנשנוש בריא למדי. 3 מרכיבים, זה כל מה שצריך.

>> למתכון: חטיף שומשום

חטיף שומשום (צילום: Vitali Dyatchenko, Istock)
חטיף שומשום. זוכרים? ממש כמו פעם|צילום: Vitali Dyatchenko, Istock

תפוצ'יפס תפוחי עץ
לא ברור מה יותר כיף - להכין את חטיף התפוחים הזה או לנשנש אותו. כל מה שצריך זה תפוח, אבקת סוכר וקינמון, ורצוי גם מנדולינה, בשביל הפריסה הדקה. פורסים את התפוח הכי דק שאפשר, מניחים על תבנית עם אבקת סוכר וקינמון, מפזרים עוד קצת מלמעלה, ומייבשים בתנור על חום נמוך שעה וחצי. חדוות נשנוש מובטחת. הבעיה היחידה - אחרי שעה וחצי של אפייה קצת מבאס לחסל את כל הכמות בדקתיים, ראו הוזהרתם.

>> למתכון: תפוצ'יפס תפוחי עץ

תפוח עץ צ'יפס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צ'יפס של תפוחים. נשנוש כיפי מאין כמוהו|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

חטיף הבריאות המושלם
עוד מתוק, אבל קצת אחר. את החטיף הזה מכינים על בסיס קוסקוס מלא (שזה כבר מגניב). אליו מוסיפים תמרים, מיץ תפוזים ועוד כמה דברים קטנים, והיידה לתנור. מתוק ממריץ ובריא, קלאסי לבית הספר או לעבודה.

>> למתכון: חטיף הבריאות המושלם

אין תמונה
חטיף בריאות. הדרך הכי מגניבה לצרוך קוסקוס

נשנושי דבש ושומשום
אחרי הקוסקוס, קבלו עוד חומר גלם שסביר שלא ציפיתם למצוא בחטיפי הבריאות שלכם: פריכיות אורז. חוץ מפריכיות יש פה גם טחינה, שומשום, סוכר חום ודבש - מה שמבטיח מתוק בריא, טעים לפחות באותה המידה, ואפילו מותר לרגישים לגלוטן. מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה? לא ברור.

>> למתכון: נשנושי דבש ושומשום

 

אין תמונה
נשנושי דבש ושומשום. בתוך היופי הזה מסתתרות פריכיות

כדורי אנרגיה מתוקים
מתכון של אסתי ידידיה שלנו, שיש בו כל דבר טוב שאפשר לחשוב עליו: קוואקר, טחינה, חמאת בוטנים, דבש, שקדים וצימוקים. עם כל כך הרבה אנרגיה, מי בכלל צריך לישון בלילה.

>> למתכון: כדורי אנרגיה מתוקים

כדורי אנרגיה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כדורי אנרגיה. השפן של אנרג'ייזר פראייר לידם|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים
שמו של המתכון הזה, של איילת הירשמן, לא משאיר הרבה מקום לספקולציות: זה מה שיש בחטיף הזה (וגם דבש, טיפה חמאה ותמצית וניל), וזה בדיוק מה שטוב בו. נשמר בקופסה אטומה שבוע (פחחחח).

>> למתכון: מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים

מרובעי אנרגיה, שנה של אוכל טוב (צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות)
מרובעי הגרנולה של איילת הירשמן. פצצת אנרגיה מתוקה|צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות

חטיפי גרנולה של פיליס גלזר
והנה עוד גרסה של חטיפי גרנולה, קצת יותר פשוטה וקלה. מערבבים גרנולה (ביתית או קנויה) עם ביצה, סוכר חום, תמצית וניל וצימוקים ושולחים לתנור. מצננים, חותכים, אם רוצים עוטפים בצלופן, ואם לא פשוט זוללים.

>> למתכון: גרנולה בר של פיליס גלזר

אין תמונה
סופר-קלים. חטיפי הגרנולה של פיליס גלזר

ואחד מלוח: קרקר בריאות של אביבה
קמח קוסמין, קוואקר ומיני גרעינים וזרעונים - אלה המרכיבים העיקריים של הקרקרים האלה, והם עושים עבודה מעולה. כמו שהזהירה אביבה: אחרי שטעמתם אחד כזה (עם או בלי חמאה) - לא תוכלו לחזור לאחור. והנה גם קרקרים ללא גלוטן, לרגישים.

>> למתכון: קרקר בריאות

קרקר בריאות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הקרקרים של אביבה. אגב, את כל המרכיבים אתם יכולים למצוא בסופר|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
>> מחקר חדש מוכיח: לחם לבן הוא דווקא בריא לאללה
>> והנה לביבות תרד בריאות וטעימות