מוס גבינה וחלבה בכוסות
החומרים (6-8 מנות):
לבסיס:
1 כוס קורנפלקס
100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים
3 כפות טחינה גולמית
למוס:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס דבש
1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מרסקים קורנפלקס ועוגיות. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב.
2. בקערה נפרדת מכינים את המוס: מערבבים היטב טחינה, דבש, גבינה ווניל.
3. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. שומרים בצד מעט קצפת לקישוט ומקפלים בעדינות את שאר הקצפת לתערובת הגבינה.
4. מרכיבים: שומרים בצד מעט מתערובת הפירורים לקישוט. מניחים בתחתית כוס שתי כפות פירורים ומהדקים מעט. מחלקים את המוס בין הכוסות. מקשטים כל מנה במעט קצפת ופירורים. אפשר להוסיף מעט שוקולד לקישוט.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.