קרטיבים וארטיקים - אלה הפינוקים האמיתיים של הקיץ, בעיקר אצל ילדים. הדבר המצער הוא שאין בחנויות ובפיצוציות שום (!!!) ארטיק שהוא בריא, או אפילו חצי בריא. כשזה נוגע לקרטיבים כמעט תמיד מדובר בתערובת של מים, סוכר, חומרי טעם וריח וצבע מאכל, ובארטיקים יש קודם כל שמנת וסוכר (או ממתיק מלאכותי), ועל זה מתווספים שוקולדים, פצפוצים, צבעים וחומרים כאלה ואחרים. אז מה הפתרון? איך בכל זאת נפנק את הילדים בקיץ? זה קל - נכין ארטיקים וקרטיבים לבד.
העיקרון פשוט: מכינים שייק טעים, ומקפיאים. זה יכול להיות על בסיס קרח - אם נרסק פרי עם מעט מים - או משהו שדומה יותר לארטיק, על בסיס של אגוזים או יוגורט. לפניכם שלושה מתכונים, אבל השילובים הם אינסופיים. רק תנסו.
קרטיב אבטיח
1 כוס קוביות אבטיח
4 קוביות קרח או 1/4 כוס מים
1-2 כפות סירופ מייפל (לא חובה)
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר, מעבירים לכלים מיוחדים לארטיקים או לכוסות חד פעמיות עם מקלות - ומקפיאים.
קרטיב כתום
תפוז שלם, קלוף, חצוי לרוחב ומנוקה מגרעינים
נקטרינה מגולענת
כפית דבש
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר, מעבירים לכלים מיוחדים לארטיקים או לכוסות חד פעמיות עם מקלות - ומקפיאים.
ארטיק קשיו-תמר
1/2 כוס אגוזי קשיו
1 כוס מים
2-3 תמרים
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק (אם התוצאה לא מספיק חלקה לטעמכם, אפשר לסנן אותה). מעבירים לכלים מיוחדים לארטיקים או לכוסות חד פעמיות עם מקלות - ומקפיאים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא