אוכל
צילום׃ דניאל לילה

מעמול תמרים

המלכה של העוגיות המזרחיות במילוי מפנק ומתוק של תמרים

מיקי שמו | mako | פורסם 17/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק

4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים

למלית התמרים

2 חבילות תמרים בוואקום (1 ק"ג)
2 כפיות קינמון
1/4 כפית ציפורן

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד המים והשמן למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות אטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3 עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים לשעה.

4 מערבבים את חומרי המלית היטב עד שמתקבלת תערובת רכה.

5 מחלקים את הבצק ואת תערובת התמרים ל-4 חלקים.

6 מרדדים כל כדור בצק למלבן של 20 על 30 ס"מ. מרדדים את תערובת התמרים לאותן מידות (אפשר להיעזר בקינמון והציפורן ל"קימוח"). מניחים את יריעת התמרים על יריעת הבצק.

7 מגלגלים לרולדה דקה וחותכים באלכסון. מפזרים את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ואופים 25 דקות ב-175 מעלות.

6 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.