מעמול תמרים
המלכה של העוגיות המזרחיות במילוי מפנק ומתוק של תמרים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
לבצק
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים
למלית התמרים
2 חבילות תמרים בוואקום (1 ק"ג)
2 כפיות קינמון
1/4 כפית ציפורן
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד המים והשמן למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות אטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3 עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים לשעה.
4 מערבבים את חומרי המלית היטב עד שמתקבלת תערובת רכה.
5 מחלקים את הבצק ואת תערובת התמרים ל-4 חלקים.
6 מרדדים כל כדור בצק למלבן של 20 על 30 ס"מ. מרדדים את תערובת התמרים לאותן מידות (אפשר להיעזר בקינמון והציפורן ל"קימוח"). מניחים את יריעת התמרים על יריעת הבצק.
7 מגלגלים לרולדה דקה וחותכים באלכסון. מפזרים את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ואופים 25 דקות ב-175 מעלות.
6 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.