אוכל
צילום׃ מירי צדוק, עוגה לשבת

בראוניז עם פיצוחים לט"ו בשבט (פרווה)

מחפשים קינוח מקורי לכבוד ט"ו בשבט? עם כל הכבוד למגשי הפיצוחים והפירות היבשים, יש לנו הרגשה חזקה שהבראוניז האלה יעשו את העבודה הכי טוב. כל ריבוע מקבל טופינג אחר ואפשר להשתולל עם שילובים וצבעים

מירי צדוק | עוגה לשבת | פורסם 23/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לכבוד ט"ו בשבט, החג הכי יפה בשנה, הכנתי בראוניז מקושטים בפירות יבשים. חשבתם להיות מקוריים? במקום להגיש צלחת פיצוחים לאורחים שלכם, תגישו להם בראוניז שבכל קובייה מופיע אחד מפירות ארצנו, הפירות היבשים שמסמלים כל כך את החג הזה. הם גם יאכלו בראוניז טעים וגם ייהנו מהציפוי. בכל קובייה שמתי משהו אחר, מתכון קל ופשוט לבראוניז שישבה את ליבם של האורחים ובני הבית. המתכון הזה לבראוניז הוא פרווה אבל אפשר לחליף את הקרם קוקוס לשמנת מתוקה. מעדן מיוחד לט"ו בשבט, ולכל השנה

מרכיבים :

לבלילה:

300 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

חצי כוס שמן (אני משתמשת בשמן זרעי ענבים)

4 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר קנים או סוכר חום

שלושת רבעי כוס קרם קוקוס (למתכון חלבי אפשר להחליף לשמנת מתוקה)

כפית תמצית וניל

כוס קמח כוסמין מלא (125 גרם)

תוספות אפשריות:

שקדים

פקאנים

שבבי קוקוס

פיסטוקים

חמוציות

צנוברים

קשיו

לציפוי:

3 כפות דבש/מייפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד והשמן בשיטת בן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (אפשר גם להמיס במיקרו).

3 מקררים את תערובת השוקולד.

4 מערבבים בקערה נפרדת את שאר החומרים: קודם מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את הסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד שהתקררה, קרם קוקוס, וניל ולבסוף מוסיפים את הקמח ומאחדים לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת משומנת או מרופדת בנייר אפייה (פה השתמשתי בתבנית מחולקת). מפזרים את התוספות שרוצים על גבי הבלילה. 

6 מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. 

7 מוציאים מהתנור ומורחים בנדיבות דבש או מייפל על הפיצוחים.

המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסגרם עוגה לשבת

או באתר

בתיאבון!