אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בראוניז תמרים

טוב, אין פה שוקולד ואלו לא ממש בראוניז, אבל אין לנו שם אחר לקינוח התמרים הזה. אז מה כן יש פה? תמרים, סילאן ואגוזים. ומה אין? תוספת סוכר. קינוח שמתאים בול לימים האלו שאתם מחפשים משהו קטן וטוב

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בכניסה לרשת הטבע שליד הבית שלי ראיתי מבצע על תמרי מג'הול – קילו ב-19.90, עשרה שקלים פחות מהמבצע הקיים על הסוג הרגיל של המג'הול שאנחנו נוהגים לאכול בבית. ברור שקניתי, מה אני פראיירית? ובכן, כן. כי התמרים היו כל כך מבאסים, שלמחרת כבר חזרנו וקנינו את הסוג אליו אנחנו רגילים.


אז מה עושים עם 2 ק"ג תמרים בבית? את הסוג הטוב אוכלים כמובן ומהסוג השני מכינים דברים, כמו חיתוכיות התמרים והאגוזים האלו. לקרוא להן חיתוכיות זה קצת לחטוא לאמת וגם לקרוא להן עוגה זה לא מאוד נכון. אז מה כן? בראוניז, בראוניז תמרים. אגב, אין כאן תוספת סוכר, זו לא טעות – המתיקות מגיעה מהתמרים ומהסילאן (ומאבקת הסוכר לפני ההגשה, שהיא ממש לא חובה). עיבוד שלי למתכון מתוך הספר The Fannie Farmer Cookbook של מריון קנינגהאם.

מרכיבים (15 מנות):

2 ביצים

30 גרם חמאה, מומסת

1/2 כוס סילאן

3/4 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס (כ-10 תמרים) תמרים מגולענים וקצוצים, עדיף מזן מג'הול

1/4 כוס שקדים

1/4 כוס פקאנים

אבקת סוכר להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 קולים על מחבת יבשה את השקדים והפקאנים. מניחים בצד לצינון.

3 טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן וטורפים עד שהתערובת מתאחדת.

4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה.

5 קוצצים את השקדים והפקאנים ומוסיפים אותם ואת התמרים הקצוצים לבלילה. מקפלים אותם פנימה, רק עד שהם מתפזרים באופן שווה.

6 משמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 (או תבנית מלבנית קטנה). חותכים נייר אפייה לגודל התבנית ומשאירים לו שוליים ארוכים משני הצדדים, כך שיהיה קל להוציא את הבראוניז אחרי האפייה. משמנים גם את הנייר.

7 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ואופים כ-25 דקות.

8 מחכים כמה דקות שהבראוניז יתקררו, מוציאים אותם מהתבנית, חותכים ומפדרים באבקת סוכר.

כמה הערות חשובות:* אפשר להחליף את הסילאן בדבש באותה הכמות.* המתכון דורש חצי כוס אגוזים – אני השתמשי בחצי שקדים וחצי פקאנים, אתם יכולים להמיר אותם בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים. אפשר להחליף את האגוזים בשוקולד צ'יפס או חמוציות / צימוקים.

>> בפעם הקודמת הכנו מרק אפונה ודלורית
>> מתכונים עד חצי שעה