מתכון מרוקאי קלאסי, שמתאים לט"ו בשבט בזכות הפירות היבשים - אבל טעים וכיפי בכל ימות השנה. כמו כל מתכון אחר, גם לזה יש מיליון גרסאות (אחת לכל אזור במרוקו בערך). אפשר להכין אותו עם כבש, בקר ואפילו בגרסה צמחונית, ואם להרחיק לכת, אפשר להחליף את העוף בטופו ולהקפיץ הכל במחבת. זאת הגרסה המשפחתית שלנו. לא חייבים את כל הפירות היבשים, אבל מומלץ לשים לפחות את השזיפים והמשמשים.
זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 43 שקלים
המצרכים:
1 שקית קוקי
5-6 שוקי עוף
1 בצל גדול, פרוס
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין אדום (מה שיש בבית, אבל עדיף יין אדום ישן)
50 גרם משמש מיובש, חתוך לשניים
100 גרם צימוקים
250 גרם שזיף מגולען, חתוך לשניים
50 גרם חמוציות
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
5 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
100 גרם שקד מולבן במקלות, קלוי במחבת
500 גרם קוסקוס מהיר הכנה
אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך לשקית הקוקי את כל המצרכים למעט הקוסקוס והשקדים, סוגרים טוב ומנערים בעדינות.
2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כ-20 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים עוד 25 דקות.
3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן על השקית. מסדרים על צלחת הגשה, מניחים את העוף והשקדים הקלויים ומגישים.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת פיצה לממהרים
>> בואו לקנח בעוגת שמרים שתפיל אתכם מהרגליים