צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
סלט חצילים "זעלוק"
סלט מחצילים ופלפלים קלויים על אש גלויה, עם שום, עגבניות וכוסברה קצוצה
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 11/06/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים
3 פלפלים אדומים
3 עגבניות אדומות
5 שיני שום, קצוצות
¼ כוס שמן
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
מיץ מ-½ לימון סחוט
½ כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 קולים את החצילים, הפלפלים והעגבניות על אש גלויה. מצננים ומקלפים. קוצצים גס את "בשר" החציל ואת הפלפלים. מסירים מהעגבניות את הזרעים, וקוצצים גם אותן.
2 מטגנים במחבת את שיני השום, ומוסיפים את התבלינים, העגבניות והפלפלים, וממשיכים לטגן 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
3 מוסיפים למחבת את החצילים וממשיכים לבשל כ-5-7 דקות נוספות.
4 מקררים, מוסיפים לימון סחוט וכוסברה קצוצה. מערבבים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!