עוגת סולת טבעונית
עוגת סולת זריזה, טבעונית וחגיגית, במיוחד עבור טל ואלדד הטבעונים שהעפילו אל הגמר הגדול. בינינו? גם גדול הקרניבורים ייהנה ממנה
דודה יפה | mako אוכל
| פורסם 27/08/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה:
1/2 ק"ג סולת
1/2 כוס סוכר חום
50 גרם קמח
כף קינמון
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן פחות 2 כפות
1 גביע יוגורט סויה
לסירופ:
2 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
1/2 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים יחד.
2 מוסיפים מים, שמן ויוגורט סויה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית 24 ס"מ (אפשר קפיצית רגילה ואפשר גם תבנית פאי מתפרקת) ויוצקים פנימה את התערובת. אופים עד שהעוגה משחימה.
4 הסירופ: מרתיחים יחד בסיר את כל מרכיבי הסירופ ושופכים על העוגה כשהיא חמה.