אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

המתכון הכי טוב לסלט ניסואז

הניסואז המושלם, זה שתמיד נרצה לחזור אליו, כולל טונה איכותית, ירקות מצטיינים, תפוחי אדמה, ביצה קשה שהחלמון בה לא קשה לחלוטין, ורוטב קלאסי מ-4 מרכיבים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 01/06/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ניסואז הוא הגרסה האלגנטית ונטולת הגלוטן לסנדוויץ' התוניסאי, שהמהגרים מתוניס הביאו לניס. אפשר להגיש אותו כמו בודהה בול, אבל בינינו הכי טעים לערבב ערבוב הגון, כדי שהמרכיבים ישפיעו אחד על השני.

 

ירקות מצטיינים: עגבניות אדומות ועסיסיות, מלפפונים פריכים וקשים, עלי חסה רעננים.

 

טונה: משומרת בשמן זית, מתוצרת ספרד או איטליה.

 

ביצה: מבושלת לתלפיות, טעימה וחמימה, שבושלה במיוחד עבור הסלט.

 

תפוחי אדמה: מבושלים או אפויים, העיקר שיהיו רכים אבל לא מתפרקים.

 

רוטב קלאסי: שמכיל שמן זית, מיץ לימון, שום וחרדל.

מרכיבים :

ל-4 מנות:

4 תפוחי אדמה

4 ביצים בטמפרטורת החדר (תוציאו מהמקרר, שעה לפני)

8 עגבניות מגי, חתוכות לשישיות

4 מלפפונים קשים ופריכים, פרוסים

חופן צנוניות (לא חובה), חצויות או פרוסות

8 עלי חסה (לא חובה), קרועים

בצל סגול קטן פרוס/2 גבעולי בצל ירוק

2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית

8 נתחי אנשובי

חופן צלפים (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות שעועית ירוקה חלוטה

לרוטב:

6 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 שן שום כתושה

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

אופן ההכנה:

ניסואז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לא חייבים לערבב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח כ-45 דקות או עד לריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 6-8 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את החלמון שלכם.

2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

3 בקערת הגשה מרכזית או ארבע קערות אישיות מסדרים את מרכיבי הסלט בקבוצות (או לחלופין פשוט מערבבים הכל יחד).

4 מערבבים שמן זית עם לימון, חרדל ושום. מזלפים על הסלט ומגישים.

ניסואז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אבל בינינו - הכי טעים לערבב בכל זאת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל