אוכל
צילום׃ sutsaiy, Shutterstock

שבלולי קינמון

תקראו להם סינרולים, סינבון רולס או שבלולי קינמון, זה באמת לא אכפת לנו - בזמן שאתם תתחבטו בסוגיה אנחנו נעמיד בצק להתפחה, כי אנחנו פשוט חייבים את היפים האלה לארוחת ארבע

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 10/06/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 2306 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)

1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)

200 מ"ל חלב

80 גרם סוכר (½ -6 כפות)

80 גרם חמאה

קורט מלח

2 ביצים

למילוי:

80 גרם חמאה רכה

145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)

2 כפות קינמון

לציפוי:

100 גרם גבינת שמנת

60 גרם חמאה רכה

180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.

2 בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).

3 מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.

4 בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.

5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).

6 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.

7 על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.

8 מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.

9 מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.

10 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות.

11 מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.

12 מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.