שבלולי קינמון
תקראו להם סינרולים, סינבון רולס או שבלולי קינמון, זה באמת לא אכפת לנו - בזמן שאתם תתחבטו בסוגיה אנחנו נעמיד בצק להתפחה, כי אנחנו פשוט חייבים את היפים האלה לארוחת ארבע
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון
לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
2 בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
3 מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
4 בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
6 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
7 על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
8 מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
9 מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.
10 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות.
11 מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.
12 מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.