חצילים ממולאים פתיתים
מנה מיוחדת המשלבת חריף, מתוק ומלוח ויכולה לשמש כמנה ראשונה, עיקרית או תוספת מקורית וטעימה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
3 חצילים קטנים
כוס פתיתים עגולים
עירית (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
כוס נענע (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
כוס כוסברה (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
5-6 תאנים יבשות, חתוכות לפרוסות דקות
1 פלפל חריף, צלוי בתנור
שמן זית
מלח
כף רכז רימונים
פלפל שחור
לרוטב:
גביע שמנת 20%
כפית דבש
אופן ההכנה:
1 מבשלים את החצילים במים עד ריכוך ומסננים. את הפתיתים מבשלים במי מלח כמו פסטה, עד שהם רכים, ומסננים.
2 מכניסים את הפלפל החריף לגריל עד השחמה וריכוך.
3 קוצצים את העירית, הנענע והכוסברה ופורסים את התאנים. מערבבים עם הפתיתים ומוסיפים שמן זית, מלח ורכז רימונים.
4 עושים חתך לאורך החצילים ומרוקנים אותם מתוכנם בזהירות. ממלאים את החצילים בתערובת הפתיתים.
5 מערבבים בקערה את השמנת והדבש עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
6 להגשה: מסדרים את החצילים בצלחת, מוסיפים בצד כף מרוטב השמנת וליד את הפלפל החריף.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!