אוכל
תמונת AVI׃ mako

חצילים ממולאים פתיתים

מנה מיוחדת המשלבת חריף, מתוק ומלוח ויכולה לשמש כמנה ראשונה, עיקרית או תוספת מקורית וטעימה

שלי הרמן | מאסטר שף | פורסם 06/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 חצילים קטנים

כוס פתיתים עגולים

עירית (כחצי כוס לאחר קיצוץ)

כוס נענע (כחצי כוס לאחר קיצוץ)

כוס כוסברה (כחצי כוס לאחר קיצוץ)

5-6 תאנים יבשות, חתוכות לפרוסות דקות

1 פלפל חריף, צלוי בתנור

שמן זית

מלח

כף רכז רימונים

פלפל שחור

לרוטב:

גביע שמנת 20%

כפית דבש

אופן ההכנה:

1 מבשלים את החצילים במים עד ריכוך ומסננים. את הפתיתים מבשלים במי מלח כמו פסטה, עד שהם רכים, ומסננים.

2 מכניסים את הפלפל החריף לגריל עד השחמה וריכוך.

3 קוצצים את העירית, הנענע והכוסברה ופורסים את התאנים. מערבבים עם הפתיתים ומוסיפים שמן זית, מלח ורכז רימונים.

4 עושים חתך לאורך החצילים ומרוקנים אותם מתוכנם בזהירות. ממלאים את החצילים בתערובת הפתיתים.

5 מערבבים בקערה את השמנת והדבש עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.

6 להגשה: מסדרים את החצילים בצלחת, מוסיפים בצד כף מרוטב השמנת וליד את הפלפל החריף.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!