אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון

לא יודעים למה, פתאום נזכרנו במתכון הזה של יוסי שטרית, ובא לנו עליו בטירוף. אולי זה הארטישוק הירושלמי שקרץ אלינו מהמדפים, אולי השילוב האדיר של כורכום ולימון - כך או כך, זה מה שאנחנו מתכוונים לבשל היום

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 27/10/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פרגית, טחונה גס

1 בצל אדום, קצוץ

1 כף שמיר קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

שמן קנולה, לטיגון

500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס

10 שיני שום שלמות

חצי לימון, שטוף היטב ופרוס דק (עם הקליפה)

1 ליטר ציר עוף (או מים)

מיץ מחצי לימון

1 כף כורכום

2 כפות סוכר

1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במשך הלילה (או מוקפאים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים בקערה פרגית, בצל, שמיר, פטרוזיליה, מלח ומעט פלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה. מכדררים לקציצות ומניחים בצד.

2 מטגנים את הקציצות במחבת רחבה כ-2 דקות מכל צד ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

3 מכינים את התבשיל: מסדרים בסיר רחב שוליים את הארטישוק הירושלמי, השום, הקציצות המטוגנות ופרוסות הלימון, מכסים בציר עוף ומוסיפים את מיץ הלימון.

4 מתבלים בכורכום, סוכר ומלח ומפזרים את גרגירי החומוס.

5 מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים.