כפתה: קציצות בשר מרוקאיות עם גזר וזיתים
פאולין שובל מביאה לכם מתכון לקציצות בשר ברוטב אסלי, שהולכות מעולה עם קוסקוס ואפילו טעימות יותר ביום למחרת. מכינים לסוף השבוע ולוקחים את השאריות לעבודה בראשון
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 ק''ג חזה הודו
100 גרם שומן כבש
לב סלרי - הענפים העדינים והפנימיים של סלרי אחד גדול
4 גזרים גדולים
גמבה אדומה
שיניים מחצי ראש שום, קצוצות
שמן קנולה
בצל גדול, טחון
1/4 צרור כוסברה, טחונה (או בצורת ממרח)
100 גרם פירורי לחם
ביצה
כף כמון טחון
1/2 כפית זרעי כמון
כף פפריקה אדומה
5 כפות רסק עגבניות
200 גרם זיתים אדומים, ללא חרצנים (אפשר להלחיף בזיתים שחורים, כמו קלמטה)
אופן ההכנה:
1 קוצצים דק את הסלרי ואת הגמבה, ומגרדים בפומפייה את הגזרים. שמים את הכל במחבת גדולה (עדיף ישר בכלי שאפשר להכניס לתנור) עם השום וקצת שמן ונותנים לירקות "להזיע" על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, עד שהם מתרככים.
2 בינתיים, טוחנים את חזה ההודו (אפשר לקחת כל בשר אחר שאוהבים, או להשתמש בבשר שנטחן מראש) מערבבים עם שומן הכבש הטחון, הבצל הטחון, הכוסברה הטחונה, פירורי הלחם, הביצה התבלינים ו-5 כפות שמן קנולה. יוצרים מסה אחידה.
3 מחממים את התנור ל-270 מעלות (או לטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלכם מגיע אליה, כדי לתת לקציצות מכת חום).
4 מוסיפים לירקות שהזיעו במחבת את רסק העגבניות, את הזיתים ושתי כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם. יוצרים קציצות מנבשר ושמים אותן ברוטב.
5 מכניסים את הכלי לתנור ל-15-20 דקות, אחרי זמן זה מורידים את החום ל-150 מעלות, סוגרים את הכלי ומשאירים עוד חצי שעה מינימום (אפשר אפילו שעה).
6 מגישים עם קוסקוס מלא.
* המנה אפילו יותר טעימה ביום שלמחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!