אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס כרובית

מאפינס מלוחים טעימים עם כרובית וגבינות עזים. אין לכם תבנית שקעים? שימו את התערובת בתבנית גדולה ויש לכם כפשטידה בריאה וריחנית

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאוד קל "להכשיר" כרובית לאכילה: אפשר להכניס אותה לסיר עם מעט מים, לבשל או לאדות עד לריכוך, או לשמן אותה בשמן זית ולהכניס לתנור על חום בינוני עד לריכוך. המתכון הבא מצריך כרובית אפויה או מאודה.

מרכיבים :

500 גרם כרובית, מאודה או אפויה

3 ביצים

1 בצל קצוץ

כרשה, רק החלק הלבן

1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים או כבשים

100 גרם גבינת פטה עזים

1/2-1/3 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 טורפים את הביצים בקערה.

3 קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד. מוסיפים לביצים.

4 פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים לקערה.

5 מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים גם אותה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח.

6 משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא