הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים
אם גדול עליכם להכין פאי, גאלט הוא מאפה כפרי ולא מעונב שדורש הרבה פחות מיומנות ודיוק
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מי לא אוהב פאי? דממה בקהל – כך חשבתי. פאי, טארט, כל עוגה המורכבת מבצק פריך עם מילוי כלשהו, היא די בגדר קונצנזוס. אבל להכין פאי? אני משערת שכאן סף ההתלהבות מעט נמוך יותר. באופן אישי, עם יד על הלב, גם לי לא תמיד מתחשק להתחיל להשקיע בקלתית רשמית ומדויקת. לפעמים בא לי פאי, רק בגרסה הלא מעונבת שלו.
בדיוק בשביל מקרים כאלה הומצא הגאלט – מעין פאי, רק הרבה יותר קליל ומשוחרר: מכינים בצק פריך, מרדדים לעיגול גדול, ממלאים, ופשוט מקפלים את שולי הבצק פנימה. זה לא חייב להיות מדויק, זה לא חייב להיות אחיד. להפך, הגאלט נועד להיות כפרי. אתם לא רוצים שהוא יצא מושלם או יפה מדי, כי אז הוא עלול לאבד את כל החן שלו.
מרכיבים :
לקלתית (מאפה אחד בקוטר של כ-20-22 ס"מ)
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
כ-1/4 כוס (25 גרם) אבקת שקדים
1/2 כפית (3 גרם) מלח
2 כפות (25 גרם) סוכר לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2-4 כפות (30-60 גרם) מים
למילוי
2 תפוחים – לא משנה איזה זן
1 כף (21 גרם) + 1 כפית (7 גרם) דבש
1-2 כפיות (5-10 גרם) סוכר חום דמררה
אופן ההכנה:
1 מניחים קמח, אבקת שקדים, מלח, סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון. מעבדים בערך עשר שניות, עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים כף מים ומפעילים לעוד חמש-עשר שניות. ממשיכים כך עם שאר המים, עד לקבלת גושי בצק גדולים ולא רטובים או דביקים. אם התוצאה הזו מתקבלת לפני השימוש בכל המים, מפסיקים.
3 מניחים את גושי הבצק על משטח מקומח קלות ומעבדים לדיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ.
6 פורסים את שני התפוחים לפרוסות דקות. מסדרים במעגלים חופפים מעל עיגול הבצק, תוך שמירה על שוליים של כ-2-3 ס"מ.
7 מקפלים את שולי הבצק מעל הקצה של התפוחים.
8 מזרזפים כף דבש מעל התפוחים, ומפזרים מעט סוכר חום.
9 מניחים את נייר האפיה והגאלט עליו בתבנית תנור גדולה. אופים כ-35-40 דקות, עד שהבצק משחים קלות.
10 ממיסים ככפית דבש במיקרוגל ומברישים את התפוחים בגאלט האפוי.
הערות:
- אבקת השקדים מעדנת מעט את הקלתית, אך אפשר להמיר אותה ברבע כוס קמח.
- לא חייבים לקלף את התפוחים לפני החיתוך. אם משאירים את הקליפה, רצוי להשתמש בתפוח אחד ירוק ואחד אדום; בעת סידור התפוחים בקלתית, אפשר להניח פרוסה ירוקה לצד אדומה לצד ירוקה... וכך הלאה.
* בקרו בבלוג של מור - מורקייק
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!