צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
תפוחי אדמה בתיבול אסייתי
תפוחי אדמה עם רוטב אסייתי לא נשמעים כמו שילוב מתבקש, אבל תאמינו לנו, כאלו עוד לא טעמתם. מי ידע ששום, ג'ינג'ר, סויה ועוד משתדכים כל כך טוב לתפודים?
| mako אוכל
| פורסם 02/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
שן שום קצוצה היטב או כתושה
כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ (עדיף חומץ אורז)
1 כף סויה
1 כף סילאן (או יותר, אם הרוטב לא מספיק מתוק בשבילכם. אפשר גם להחליף בסוכר חום או דבש)
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף שומשום קלוי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 בינתיים, מקרצפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לשמיניות, עם הקליפה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת נייר אפייה, זולפים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכניסים לתנור ל-35 עד 45 דקות, תלוי עד כמה אתם רוצים שהתפודים ישחימו. מערבבים לפחות פעם אחת תוך כדי האפייה.
3 מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה. כשתפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם בזהירות אל קערת הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!