בייגלה ירושלמי
לא חייבים להקפיץ אג'ואים ולהגיד מאאתיים כדי ליהנות מבייגלה רך, ממש כמו בשוק בירושלים. עם זעתר, שומשום או רק מלח גס - תכינו לעצמם בייגלה בדיוק כמו שאתם אוהבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 קילו קמח
1/2 1 כוסות חלב חמים
1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן קנולה
1/2 כף מלח
לציפוי:
זעתר לפי הטעם
שומשום לפי הטעם
ביצה טרופה
מלח גס
אופן ההכנה:
1 שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.
2 כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-4 כדורים.
3 בעזרת הידיים עושים חור בכל כדור, ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.
4 מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת.
5 מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם.
6 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב.
המתכון באדיבות הבלוג My Cook Book
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות