אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט בורגול וקישואים ברוטב יוגורט

נוף עתאמנה אסמעיל מציעה גרסה מרעננת לסלט הבורגול המוכר: ירק, אגוזים, קישואים מטוגנים, ומעל הכל - רוטב יוגורט חמצמץ. מתאים לנו בול

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 01/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לסלט

1 כוס בורגול גס

3 קישואים

מיץ לימון

חופן עלי נענע

חופן עלי פטרוזיליה

2 בצלים ירוקים

שמן זית

חופן אגוזי פקאן או מלך קלויים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב

כוס יוגורט (איזה שאוהבים)

מעט מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים מהברז כחצי שעה, מסננים ומניחים בקערה.

2 חותכים את הקישואים לאורכם ל- 6 פרוסות ומטגנים בשמן עמוק. במקום טיגון, ניתן לשמן את הקישואים במעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם ל- 250 מעלות עד שהקישואים זהובים ורכים.

3 ממליחים את הקישואים וסוחטים מעל מעט מיץ לימון.

4 קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הבורגול. מוסיפים לקערה את האגוזים הקלויים ומתבלים עם מלח, מיץ לימון ושמן זית.

5 מערבבים את היוגורט עם מעט מיץ לימון לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש פנימה. ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק.

6 הרכבת המנה: מניחים ערימה של סלט הבורגול מעליה מניחים מעט קישואים ומוזגים מעל מעט מרוטב היוגורט.

>> בשבוע שעבר חגגנו את הגשם עם מרק חרירה

>> היכונו לפתיחתה של רשת צ'יפס בישראל!

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם