סלט בורגול וקישואים ברוטב יוגורט
נוף עתאמנה אסמעיל מציעה גרסה מרעננת לסלט הבורגול המוכר: ירק, אגוזים, קישואים מטוגנים, ומעל הכל - רוטב יוגורט חמצמץ. מתאים לנו בול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסלט
1 כוס בורגול גס
3 קישואים
מיץ לימון
חופן עלי נענע
חופן עלי פטרוזיליה
2 בצלים ירוקים
שמן זית
חופן אגוזי פקאן או מלך קלויים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב
כוס יוגורט (איזה שאוהבים)
מעט מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול במים מהברז כחצי שעה, מסננים ומניחים בקערה.
2 חותכים את הקישואים לאורכם ל- 6 פרוסות ומטגנים בשמן עמוק. במקום טיגון, ניתן לשמן את הקישואים במעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם ל- 250 מעלות עד שהקישואים זהובים ורכים.
3 ממליחים את הקישואים וסוחטים מעל מעט מיץ לימון.
4 קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הבורגול. מוסיפים לקערה את האגוזים הקלויים ומתבלים עם מלח, מיץ לימון ושמן זית.
5 מערבבים את היוגורט עם מעט מיץ לימון לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש פנימה. ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק.
6 הרכבת המנה: מניחים ערימה של סלט הבורגול מעליה מניחים מעט קישואים ומוזגים מעל מעט מרוטב היוגורט.
>> בשבוע שעבר חגגנו את הגשם עם מרק חרירה