אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

פודינג לחם של "גראנד קפה"

קינוח תענוג שעושים בקפה-מסעדה החלבי הירושלמי "גראנד קפה" משאריות של לחם, קרואסון, בריוש או חלה מאתמול

אודי אפשטיין | על השולחן | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ

בריושים, קרואסונים, חלה מאתמול (פרוסים לעובי 1 ס"מ כך שימלאו את התבנית בחפיפה קלה)

לבלילה:

300 מ"ל (¼1 כוסות) שמנת מתוקה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

4 ביצים

1 תרמיל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל איכותית

להגשה:

אבקת סוכר

קינמון טחון

קרם פרש (או שמנת חמוצה)

אופן ההכנה:

1 טורפים את חומרי הבלילה. אם משתמשים במקל וניל, מגרדים את תוכנו לתוך הבלילה.

2 פורסים את המאפים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בשכבה עם חפיפה קלה בין פרוסה לפרוסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל את הבלילה. מניחים צלחת או תבנית מעל (כדי שהלחם יהיה שקוע כולו בבלילה) ומשהים כשעה עד שרוב הבלילה נספגת בלחם. מסלקים את המשקולת.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 אופים כ-40 דקות עד הזהבה. חותכים למנות בגודל 6×9 ס"מ ומגישים חם.

לפני ההגשה: מפזרים אבקת סוכר וקינמון על המנות האישיות ומגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה ליד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!